ΔιασποράΚοινωνία Κόσμος

Ο Χανιώτης Ασιμάκης της Ελλάδας, γίνεται ο νεώτερος σεφ της Michelin στο Λονδίνο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στη νεαρή ηλικία των 28 ετών, ο Ασιμάκης Χανιώτης έγινε ο νεαρότερος σεφ του Michelin Star στο Λονδίνο και ο πρώτος Έλληνας εκτός Ελλάδος για να λάβει αυτή την αριστοκρατική αρετή.

Έχοντας εκπαιδευτή στην ελληνική πρωτεύουσα, στην ηλικία των 21 ετών, ο Ασίμακης έγινε ένας sous chef πριν κατευθυνθεί στο Λονδίνο, και μέχρι τις 22 άρχισε να εργάζεται στο διάσημο εστιατόριο Pied à Terre, δίπλα στους διάσημους σεφ Marcus Eaves και Andy McFadden. Σε ηλικία μόνο 27 ετών, ο Ασίμακης διορίστηκε εκτελεστικός σεφ σε αυτό το εξαιρετικά φημισμένο γαλλικό εστιατόριο.

Ο Ασιμάκης εισήγαγε πολλές ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο, συμπεριλαμβανομένου της Ταραμασαλάτας, και χρησιμοποιεί επίσης πολλά ελληνικά προϊόντα στα γαλλικά πιάτα.

“Τα τρόφιμα ήταν πάντα στο επίκεντρο της οικογενειακής ζωής. Πέρασα τις σχολικές μου διακοπές στην αγροικία του παππού μου στην Κεφαλονιά, όπου περιτριγυρίζαμε φρέσκα προϊόντα με δέντρα και θάμνους που παρήγαγαν τα ωραιότερα φρούτα και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των δέντρων του ροδιού, των συκιών, της άγριας ρίγανης και των ελαιόδενδρων.

Έτσι όταν ήρθε η απόφαση για την καριέρα μου, ήξερα αμέσως ότι ήθελα να είμαι σεφ. Ο νέος μου ρόλος στο Pied à Terre μου έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξω τη δημιουργικότητά μου και να συνεχίσω να αποδίδω μια εξαιρετική εμπειρία », δήλωσε ο Ασιμάκης στο περιοδικό Sloan του Λονδίνου .

Έχοντας εργαστεί σε μια ποικιλία από κουζίνες από αλυσίδες ξενοδοχείων έως εστιατόρια σε βρετανικές παμπ και από εκλεκτά δείπνα σε δεξιώσεις και εκθεσιακά κέντρα, ο Ασίμακης ήταν επίσης ιδιωτικός σεφ σε ένα σκάφος, ωστόσο λέει ότι το πραγματικό του πάθος είναι το καλό φαγητό και η γαλλική κουζίνα, αγαπά την ακρίβεια, τη δημιουργικότητα και την τέχνη που περιλαμβάνει.

Ο ταλαντούχος σεφ έχει επίσης λάβει τον παγκόσμιο έπαινο για την απαγόρευση ορκωμοσίας στην κουζίνα του.

“Είναι το πρώτο πράγμα που έκανα. Όταν πήγα στο Per Se ήμουν ενθουσιασμένος από το εστιατόριο που είχε 150 καλύμματα για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, 25 έως 30 σεφ και δεν υπήρχε φωνή ή ορκωμοσία. Δεν υπήρξε σωματική ή ψυχική κακοποίηση και ήμουν τόσο έκπληκτος που γνώρισα όλα αυτά στο Λονδίνο. Ήθελα να σιγουρευτώ ότι έχουμε ωραία, θετική ενέργεια στην κουζίνα. Υπάρχουν εννέα από εμάς σε αυτή την κουζίνα και φυσικά οι σεφ θα αναστατωθούν κάποια στιγμή και θα ορκιστούν επειδή έχουν χάσει κάτι για παράδειγμα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που απαγόρευσα είναι να ορκίζομαι στους ανθρώπους, θέλω να είμαι ένα παράδειγμα στο προσωπικό μου και δεν θέλω κανέναν να αισθάνεται εκφοβισμένος από οποιονδήποτε άλλον και την εργασία του », λέει.

πηγή: greekcitytimes.com

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος