Αθλητισμός

Τσιτσιπάς, Κούλχοφ: Οι σκληροί του Μαϊάμι είναι στον τελικό και οδεύουν για τον τίτλο!

Ο 20χρονος Ελληνας και ο «ιπτάμενος Ολλανδός» νίκησαν για τρίτη φορά στο σούπερ τάι μπρέικ και είναι έτοιμοι για τον πρώτο τους τίτλο σε τουρνουά Masters 1000.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ολλανδός Γουέσλεϊ Κούλχοφ προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού στο Μαϊάμι και θα διεκδικήσουν τον πρώτο τους τίτλο από την δεύτερη μόλις συνεργασία τους σε τουρνουά ATP. Μετά από συναρπαστικό αγώνα επικράτησαν με 6-3, 6-7 (2), 10-8 επί των Ιβάν Ντόντιγκ και Εντουάρν Βασελέν και προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού στο Μαϊάμι όπεν.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για την Πέμπτη, η βροχή όμως δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του και μεταφέρθηκε στο σημερινό πρόγραμμα.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα του Σαββάτου (30/3).

Παραλίγο να τα γκρεμίσουν

Ο Έλληνας τενίστας μαζί με τον συμπαίκτη του επικράτησαν εύκολα στο πρώτο σετ με 6-3, ενώ συνέχισαν το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο όπου έφτασαν να προηγούνται με 5-3 και εκεί παραλίγο να τα γκρεμίσουν όλα. Οι Ιβάν Ντόντιγκ και Εντουάρν Βασελέν πήραν τα δύο επόμενα game, στη συνέχεια τα δύο ζευγάρια κράτησαν το σερβίς τους και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ το οποίο και κατέκτησαν οι Ιβάν Ντόντιγκ και Εντουάρν Βασελέν για να στείλουν το ματς στο σούπερ τάι μπρέι.  Εκεί έγινε μία μεγάλη μάχη και τελικά οι Τσιτσιπάς, Κούλχοφ επικράτησαν 10-8.

Τρίτη νίκη στο σούπερ τάι μπρέικ

Αυτή ήταν η 4η νίκη για το ελληνοολλανδικό δίδυμο μόλις στο 2ο τουρνουά που συνεργάζονται και μάλιστα κατόρθωσαν να μπουν σε έναν τελικό διοργάνωσης Masters 1000. Ήταν και η 3η νίκη στη σειρά που επικράτησαν στο σούπερ τάι μπρέικ μετά από αυτές επί των Τζίμι Μάρεϊ, Μπρούνο Σοάρες (6-3, 4-6, 10-7) και Τζον Ισνέρ και Σαμ Κάρεϊ (6-4, 5-7, 10-8).

Στο τελικό ο Ισνέρ

Ο Τζον Ισνέρ που αποκλείστηκε από τον Τσιτσιπά στο διπλό θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Μαϊάμι στο μονό, καθώς στον ημιτελικό νίκησε 7-6 (3), 7-6 (4) τον Φέλιξ Αλιασίμ Αουγκούστ φτάνοντας τις 11 διαδοχικές νίκες στο τουρνουά.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi