Κοινωνία ΚόσμοςΠολιτική

Πολιτικοί Μηχανικοί και Συμβολαιογράφοι: Σε τρεις μήνες δεν χωρά η κτηματογράφηση

Λόγω επαγγέλματος εμπλέκονται άμεσα με το αντικείμενο της κτηματογράφησης. Δεδομένης της γνώσης αλλά και της εμπειρίας τους η άποψή τους έχει ιδιαίτερη σημασία. Κόντρα λοιπόν στους… φωστήρες που καθόρισαν τους όρους της διαδικασίας κεντρικά, ο Πρόεδρος της Ν.Ε. Χίου του ΤΕΕ Β. Αιγαίου, Μανώλης Μισυρλής και η συμβολαιογράφος, Στέλλα Κανάριου, σε συνέντευξή τους στο Ράδιο “Α” κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι σε τρεις μήνες είναι αδύνατον να υποβληθούν οι δηλώσεις κτηματογράφησης σε όλη την υπόλοιπη Χίο και χρειάζεται παράταση, τουλάχιστον κατά 6 μήνες, όπως σημείωσε ο πρώτος, ενώ η δεύτερη εκτιμά ότι για να τελειώσει η διαδικασία θα απαιτηθούν τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια.

Σ’ αυτό που και οι δύο συμφωνούν, έχοντας την πικρή εμπειρία των λαθών σε προηγούμενα στάδια της κτηματογράφησης (θυμίζουμε ότι η προσπάθεια στη Χίο είχε ξεκινήσει από το 1998 ) είναι ότι τώρα με τη βοήθεια των σύγχρονων μέσων, η διαδικασία γίνεται σωστότερα.

Το ΤΕΕ τοπικά αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων.

Ιδιαίτερη εντύπωση από τις αναφορές του προκάλεσε η “επίθεση” σε άλλες τάξεις επαγγελματιών μιας και είπε ότι δέχονται “αισχρό ανταγωνισμό” από συμβολαιογράφους και δικηγόρους που καταθέτουν ηλεκτρονικά δηλώσεις.

«Εμείς δεν κάνουμε δηλώσεις, όμως επειδή υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε συμβόλαια και τίτλους έχουμε μεγάλη κίνηση στα γραφεία μας», απάντησε η Στέλλα Κανάριου σημειώνοντας επίσης ότι «οι συμβολαιογράφοι είναι εκείνοι που κάνουν τις ένορκες βεβαιώσεις», απαραίτητες για τις πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων – κυρίως στα χωριά- που δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και πρέπει να αποδείξουν χρησικτησία.

Απ’την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, Ξένια Κορακάκη, που ήταν η πρώτη που ανακίνησε από τα μέσα του Φλεβάρη το θέμα – όντας η ίδια παθούσα- βάζοντας τη διάσταση της πίεσης του χρόνου και του χρήματος που πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες- σημείωσε ότι έχουν ενημερωθεί οι δύο Χιώτες βουλευτές οι οποίοι οφείλουν να κάνουν παρέμβαση προς το Υπουργείο.

Δεδομένης της ταλαιπωρίας των πολιτών, καυτηρίασε – τέλος – τη στάση τους, λέγοντας ότι αγανακτούν στις “μεταξύ μας συζητήσεις”, χωρίς όμως να το εξωτερικεύουν ασκώντας πίεση στους υπευθύνους.

πηγή: b2green.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi