Διασπορά

Δεξίωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Ελληνικό Προξενείο της Πέρθης

Με ένα λιτό και παράλληλα περιεκτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε ομιλίες, ποιήματα και ελληνική μουσική, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Πινακοθήκη της Δυτικής Αυστραλίας, η φετινή δεξίωση του Ελληνικού Προξενείου της Πέρθης, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Θεώνη Μιταρού και κύριοι ομιλητές ο αντικυβερνήτης της Δυτικής Αυστραλίας κ. Wayne Martin, ο οικοδεσπότης Πρόξενος της Ελλάδας στην πόλη, κ. Αντώνης Κολιάδης και ο βουλευτής κ. Simon Milman, εκπροσωπώντας την πολιτειακή κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας.

Για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην δεξίωση βρέθηκε ο ομογενής βουλευτής κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης.

Την βραδιά «έντυσαν» τα ποιήματά των μαθητών του Ελληνορθόδοξου σχολείου του Αγίου Ανδρέα τα οποία φορούσαν εθνικές ενδυμασίες και μια παρουσίαση ελληνικής μουσικής σε σόλο μπουζούκι από τον νεαρό ταλαντούχο μουσικό Αναστάση Καραμιντζά.

Perth Report

“Παρών” ήταν και ο κλήρος της Πέρθης με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Ελπίδιο, παρόλο το πένθος για το θάνατο του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού.

Εκπρόσωποι προξενικών αρχών, διακεκριμένοι ομογενείς επιστήμονες κα άλλα περίπου 300 άτομα τίμησαν για ακόμα μια φορά με  αξιοπρέπεια την εθνική μας γιορτή και συνέδραμαν στη μεγάλη επιτυχία της δεξίωσης.

πηγή: sbs.com.au

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος