Πολιτική

Ζάεφ: «Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Βόρεια Μακεδονία»

Ζάεφ: «Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Βόρεια Μακεδονία»

Ο πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή και θα είναι ξεχωριστή για τις επόμενες γενιές επισημαίνοντας ότι «η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει την θέληση να χτίσουμε καλές σχέσεις γειτονίας».

Είπε ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, προχώρησαν στη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και ζήτησε από τους επιχειρηματίες να αναλογιστούν πώς είναι σήμερα τα πράγματα και πώς θα μπορούσαν να είναι, καθώς και να εργαστούν για να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.

Ο Ζόραν Ζάεφ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας απέκτησε έναν πιστό φίλο στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Ολοι μαζί να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να απολαύσουν τους καρπούς αυτής της φιλίας», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται επισήμως τη χώρα του μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της και σημείωσε πως μια φορά κάθε χρόνο θα πραγματοποιούνται διακυβερνητικές σύνοδοι Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 140 Ελληνες επιχειρηματίες συνοδεύουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία.

πηγή: kathimerini.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi