Πολιτική

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank

Το διοικητικό συμβούλιο της Deutsche Bank αποφάσισε την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την ανταγωνιστική τράπεζα Commerzbank προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης, σύμφωνα με δήλωση μιας πηγής που έχει γνώση των εξελίξεων στο Reuters.

Η πηγή που μίλησε ανώνυμα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσίευσε νωρίτερα η εφημερίδα  «Welt am Sonntag».

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ανώτατος παράγοντας της τράπεζας είχε υποστηρίξει πως οι μέτοχοι της έχουν διασπαστεί σε τρεις ομάδες.

«Στη μία ανήκουν όσοι ζητούν συγχώνευση με την Commerzbank, στην άλλη εκείνοι οι οποίοι τάσσονται υπέρ μιας διχοτόμησης της DB και στην τρίτη όσοι προτιμούν μια οργανωμένη σμίκρυνση της τράπεζας με συνεπαγόμενη συρρίκνωση του βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ», είχε αναφέρει.

Στην ολοένα και εντονότερη συζήτηση για την ενδεχόμενη συγχώνευση συμμετείχαν και κυβερνητικά στελέχη, που συζητούσαν με τις διοικήσεις των δύο τραπεζών. Η κινητικότητα αυτή απορρέει από την εξασθενημένη κερδοφορία των μεγάλων γερμανικών τραπεζών, εξ ου και είχαν ενταθεί οι φήμες ότι το Βερολίνο επιδιώκει τη συνένωση δυνάμεων της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Σημειωτέον πως τους τελευταίους δέκα μήνες, κατά τους οποίους έχει αναλάβει διευθύνων σύμβουλος ο Κρίστιαν Ζέβινγκ, η μετοχή της Deutsche Bank έχει απολέσει ούτε λίγο ούτε πολύ 30% της αξίας της.

πηγή:kathimerini.gr  με πληροφορίες από Reuters

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi