Αθλητισμός

Χαμός στο Αμστερνταμ: Επεισόδια και 120 συλλήψεις οπαδών της Γιουβέντους (pics, vids)

Τεταμένο το κλίμα πριν από τη σέντρα του αγώνα του Αγιαξ με τους Μπιανκονέρι για το Champions League

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν στο Αμστερνταμ λίγη ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του Αγιαξ με τη Γιουβέντους για την προημιτελική φάση του Champions League. Οπως μεταδίδουν ιταλικά αλλά και ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, η τοπική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 120 οπαδών των Μπιανκονέρι.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν άγριες συμπλοκές σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης μεταξύ ομάδων χούλιγκαν και αστυνομικών δυνάμεων . Αρκετοί από τους συλληφθέντες είχαν πάνω τους μαχαίρια, καδρόνια, φωτοβολίδες, πτυσσόμενα γκλομπ και σπρέι πιπεριού!

Τα ευρήματα της αστυνομίας ήταν σοκαριστικά δεδομένου ότι οι εν λόγω οπαδοί ταξίδεψαν στην Ολλανδία δήθεν για να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά στην ουσία πήγαν για… πόλεμο! Την είδηση των συλλήψεων επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Επεισόδια καταγράφηκαν λίγο αργότερα και περιμετρικά της «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων με την αστυνομία να κάνει χρήση κανονιών νερού για να διασπάσει τα πλήθη. Ακολούθησαν συμπλοκές χούλιγκαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε video με συμπλοκές και ένταση έξω από το γήπεδο:

Embedded video

Juventus@Juventus_Latino

[AHORA] La Policía fuerza un cordón de seguridad para evitar un encontronazo entre los Ultras del Ajax con los tifosi de la Juventus.

Embedded video

jeroen@jevamo

@AmsterdamNL: Waar is dit voor nodig????????? Video: Ajax – Juventus.
Warming up/Entrada op dit moment naast de Arena. De politie voert charges uit met o.a. een waterkanon.
Vandaag 10-04-2019.

Embedded video

Jim Mackie@MessenMack

Mounted police and water canon deployed and used outside Johan Cruijff ArenA.https://www.at5.nl/artikelen/193132/liveblog-ajax-juventus-me-zet-waterkanon-in 

Embedded video

Embedded video

Αξίζει να τονιστεί ότι η… κακή μέρα είχε φανεί από την παραμονή του αγώνα καθώς το πρωί της Τρίτης (9/4) έξω από σύνδεσμο οπαδών της Ντεν Χάαγκ βρέθηκε κρεμασμένη μια χειροβομβίδα με την υπογραφή (ΧΧΧ) που παραπέμπει στα αρχικά των οπαδών του Αγιαξ. Η χειροβομβίδα θεωρήθηκε από την αστυνομία που κλήθηκε να εξιχνιάσει την υπόθεση ως μήνυμα, αφού οι οπαδοί της Ντεν Χάαγκ είναι αδελφοποιημένοι με συνδέσμους της Γιουβέντους.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi