Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Ένα από τα φεγγάρια του Δία, η Ευρώπη, μπορεί να έχει περισσότερο υγρό νερό από τη γη

Για δεκαετίες, οι ερευνητές που αναζητούν ζωή σε άλλο σημείο του ηλιακού συστήματος έχουν κολλήσει σε έναν απλό κανόνα: “ακολουθήστε το νερό”. Το υλικό είναι απαραίτητο για τη ζωή στη Γη και οι ιδιόμορφες ιδιότητές του σημαίνουν ότι οι αλλοδαποί κυνηγίου πιστεύουν ότι το ίδιο θα ισχύει και αλλού. Αυτός είναι ένας λόγος που ο Άρης έχει λάβει τόσο μεγάλη προσοχή. Ο Άρης έχει ατμόσφαιρα νερού στην ατμόσφαιρα του και νερό πάγο  στο βόρειο πόλο του. Το υγρό νερό  που είναι η μορφή των αναγκών της ζωής  μπορεί να υπάρχει υπόγεια και μπορεί ακόμα να παρατηρηθεί στην επιφάνεια, όπου οι αποξηραμένοι ποταμοί και οι λίμνες δείχνουν ότι υπήρξε κάποτε κοινός τόπος. Τα τροχοφόρα διαστημικά σκάφη έχουν δει μυστήρια σκοτεινά κανάλια στους τοίχους των κρατήρων. Πρόσφατα αποτελέσματα  από τους δύο Αμερικανούς δρομείς που τώρα εξερευνούν τον Άρη, υποδηλώνουν ότι αυτοί θα μπορούσαν να είναι σταγόνες άλμης, διατηρούνται υγρά στο κρύο λόγω του υψηλού περιεχομένου τους.

Αλλά για όλα αυτά, ο Άρης είναι στην καλύτερη περίπτωση μια έρημος με μερικά βρεγμένα μπαλώματα. Μακρύτερα από τον ήλιο υπάρχουν αρκετά παγωμένα σώματα που φαίνεται να καυχάται ολόκληρους ωκεανούς υγρού ύδατος κάτω από τις στερεές τους επιφάνειες. Ακόμη και από τα πρότυπα της εξερεύνησης του διαστήματος, αυτό το νερό-δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά και κρυμμένο από την άμεση επιθεώρηση είναι ένα δύσκολο θέμα για τη μελέτη. Αλλά υπάρχουν σχέδια για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης. Στις 26 Μαΐου, η NASA ανακοίνωσε την ομάδα επιστημονικών  που επέλεξε για την Europa Clipper , μια αποστολή ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Παρά το όμορφο ναυτικό της όνομα, δεν θα πλεύσει πραγματικά τις θάλασσες της Ευρώπης, ένα παγωμένο φεγγάρι του Δία. Αλλά μπορεί να είναι σε θέση να ανακαλύψει κάτι από τη χημεία τους  και, ίσως, τη βιοχημεία τους.

πηγή: economist.com

Σχετικές αναρτήσεις

Εντοπίστηκε ο επιθανάτιος ρόγχος ενός σουπερνόβα που εκτόξευσε μάζα ίση με αυτή του Ήλιου (βίντεο)

e-enimerosi

NASA, Δασική Υπηρεσία για κοινή χρήση σπορόφυτων δέντρων της Σελήνης, Προώθηση του STEM.

e-enimerosi

Η αρχαία σουπερνόβα στην εικόνα του τηλεσκοπίου James Webb θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies