Αθλητισμός

Πρώτη θέση στα δοκιμαστικά για τον Βάλτερι Μπότας στο Grand Prix της Κίνας.

Μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τον ο Πρόεδρο της FIA Ζαν τόντ δίνει το βραβείο στην 1000ή κούρσα της Mercedes!

VETTEL: «Νομίζω ότι είχαμε μια καλή μέρα, ίσως υπήρχε ένα μικρό άγχος ή λίγο περισσότερο, είμαι όμως πραγματικά αρκετά χαρούμενος που πήρα την τελική προσπάθεια, επειδή ήταν αρκετά οριακή η τελαιευταία προσπάθεια.

HAMILTON: “Ο Βάλτερι ήταν αστέρι όλο το Σαββατοκύριακο…, αλλά θα προσπαθήσω να τον περάσω αύριο! ”

BOTAS: “Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο μέχρι στιγμής, ξεκινώντας από την πρώτη θέση, ο γύρος ήταν εντάξει, όχι εντελώς όπως ήθελα, αλλά ευτυχώς ήταν αρκετά καλό για την πόλ, το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά καλό αυτό το Σαββατοκύριακο”

Σε μια συναρπαστική προκριματική φάση στην Κίνα,  ο Valtteri Bottas εξασφάλισε την πρώτη θέση  από τη Ρωσία το 2018, περνώντας τον Lewis Hamilton μόλις για 0.023s, με τους Sebastian Vettel και Charles Leclerc πίσω.

Δεν έχει ξεκινήσει ποτέ στην πρώτη θέση στη Σαγκάη, ο  Bottas με 1m 31.547s έδωσε στη Mercedes το πλεονέκτημα για τον αγώνα της Κυριακής.

Στην πέμπτη θέση ήταν η Red Bull του Max Verstappen, ο Ολλανδός έμεινε δυσαρεστημένος μετά από την υποστήριξη ότι η κυκλοφορία τον εμπόδισε να κάνει μια τελική απόπειρα. Ο τιμ μέιτ του Pierre Gasly, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο έτος, ήταν έκτος, αλλά ένας πλήρης ρυθμός 0,841s από τον Verstappen.

Ήταν ένα καλό σαββατοκύριακο για την Renault, η οποία έκλεισε την τέταρτη σειρά του γκρίντ στην πρώτη εμφάνιση του 2019, ο Daniel Ricciardo με τον Nico Hulkenberg και μπροστά από τα δύο αυτοκίνητα Haas των Kevin Magnussen και Romain Grosjean.

Τελική κατάταξη

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi