Αθλητισμός

Champions League: Τα «μωρά» του Αγιαξ απέκλεισαν και τη Γιουβέντους & Μαγικός Μέσι

Με ηγέτη και σκόρερ τον ασταμάτητο Λιονέλ Μέσι οι Μπλαουγκράνα νίκησαν 3-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκλεισαν θέση στον ημιτελικό

Υπόθεση 20 λεπτών ήταν για τον σπουδαίο Λιονέλ Μέσι η πρόκριση της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Champions League. Ο Αργεντινόςσουπερστάρ πρόσθεσε στο ενεργητικό άλλη μια μεγαλειώδη παράσταση και με δύο γκολ με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για μια εύκολη πρόκριση απέναντι στην ανήμπορη να αντιδράσει και να αντισταθεί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντπου εν τέλει ηττήθηκε 3-0. Η Μπάρτσα περιμένει πλέον τον αντίπαλο από το ζευγάρι Πόρτο – Λίβερπουλ.

Ηταν η 133η παρουσία του στο Champions League με την Μπαρτσελόνα. Ξεπέρασε τον Αντρές Ινιέστα και πλέον κυνηγά τον Τσάβι που έχει 157 συμμετοχές. Παράλληλα, ο Μέσι μετράει πλέον 24 γκολ σε 32 παιχνίδια στο Champions League κόντρα σε αγγλικές ομάδες!

Κι όμως η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης είχε δοκάρι με τον Ράσφορντ. Εκτοτε όμως άρχισε ο… κατήφορος αφού ο Μέσι είχε άγριες διαθέσεις.

Αρχικά στο 16′ ο Αργεντινός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και με ένα σουτ «σήμα κατατεθέν» Μέσι, έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ γράφοντας το 1-0 για την Μπαρτσελόνα.

Και προτού καν συνέλθουν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ, ο Μέσι στο 20′ και πάλι πίεσε και έκλεψε την μπάλα, σούταρε τεχνικά αλλά δίχως δύναμη, όμως ο Ντε Χέα έκανε λανθασμένη εκτίμηση, έπεσε αργά και η μπάλα πέρασε κάτω από την αγκαλιά του και κατέληξε στα δίχτυα. Ηδη η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος…

Δίχως το παραμικρό άγχος η Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο προσφέροντας παράλληλα και θέαμα στο κοινό της. Το γκολ του Κοουτίνιο στο 61′ ήταν χάρμα οφθαλμών και έφερε τους Μπλαουγκράνα στο 3-0.

Η Μπαρτσελόνα θα βρει απέναντί της στην ημιτελική φάση τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο – Λίβερπουλ.

                    Νέα απίθανη παράσταση από τη νεανική ομάδα του Αίαντα που μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης σόκαρε και τη                                                                            Γηραιά Κυρία νικώντας 2-1 στο Τορίνο

Ασταμάτητα είναι τα φοβερά και τρομερά μωρά του Αγιαξ που μετά τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισαν και την επίδοξη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γιουβέντους, του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μολονότι η «Γηραιά Κυρία» προηγήθηκε στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο Πορτογάλο που έφτασε τα έξι γκολ σε εννέα ματς στο Champions League, ο νεανικός Αίαντας έκανε την ανατροπή, νίκησε 2-1 στο Τορίνο και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 1997 στον ημιτελικό της διοργάνωσης όπου περιμένει τη νικήτρια του ζευγαριού Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι.

Η Γιουβέντους προερχόταν από την ισοπαλία (1-1) στο Αμστερνταμ, έπαιζε στην καυτή έδρα της και ευτύχησε να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ. Στο 28′ έπειτα από κόρνερ, ο Ρονάλντο βγήκε στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0. Ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR για επιθετικό φάουλ κατακύρωσε το γκολ.

Ο Αγιαξ όμως είχε απάντηση στο γκολ του Κριστιάνο. Στο 34′ έπειτα από σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ντε Μπέεκ, ο οποίος με πλασέ ισοφάρισε (1-1) φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Τα μωρά του Αγιαξ όμως δεν έμειναν εκεί. Δεν αρκέστηκαν στην ισοπαλία και στο παιχνίδι υπομονής. Αντιθέτως κυνήγησαν τη νίκη, κυνήγησαν το γκολ και τα κατάφεραν στο 67′. Επειτα από κόρνερ ο Ντε Λιχτ νίκησε τη μονομαχία στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Γιουβέντους δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στον Αίαντα.

Ο Αγιαξ θα τεθεί αντιμέτωπος στον ημιτελικό με μία εκ των Τότεναμ ή Μάντσεστερ Σίτι.

Άυριο τα παιχνίδια:

Πόρτο – Λίβερπουλ (0-2)

Μάντσεστερ Σίτυ – Τόττεναμ (0-1)

Σχετικές αναρτήσεις

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi

Μαρία Σακκάρη: Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells.

e-enimerosi