Εθνικά ΘέματαΠολιτική

«Nein» από το Βερολίνο στη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων (vid)

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει», δηλώνει ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας

Ενώ συζητείται στη Βουλή το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, με τους πολιτικούς αρχηγούς να εκφράζουν τις θέσεις τους, η θέση της Γερμανίας εξακολουθεί να παραμένει αρνητική, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Παντελή Βαλασόπουλου, για το OPEN TV.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, όταν έθεσε το ερώτημα στον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, έλαβε την εξής απάντηση: «Έχουμε πλήρη συνείδηση και γνωρίζουμε το μεγάλο βάρος και την οδύνη που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού. Για το θέμα των επανορθώσεων λέω και πάλι πως η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί».

Στην ερώτηση αν ισχύει το ίδιο και για το κατοχικό δάνειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε: «Σε ό,τι αφορά το κατοχικό δάνειο και το συνολικό θέμα των γερμαικών υποχρεώσεων προς την Ελλάδα, δεν έχω να παρουσιάσω καμιά νέα θέση.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ του OPEN TV παρουσιάζει συνολικά όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα περασμένα χρόνια σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi