Κοινωνία Κόσμος

Bond 25: Νέος Τζέιμς Μποντ με Ντάνιελ Κρεγκ και «κακό» έκπληξη στην Τζαμάικα (vid)

O Ντάνιελ Κρεγκ επιστρέφει για πέμπτη και τελευταία φορά στον ρόλο του 007, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του, ενώ στο πλευρό του έχει ξανά τις Ναόμι Χάρις και Λέα Σεϊντού

 

Από την Τζαμάικα ξεκινάει η νέα περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, το μέρος όπου ο Ίαν Φλέμινγκ εμπνεύστηκε τον 007 και γυρίστηκε η πρώτη ταινία της σειράς «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Δόκτωρος Νο» (1962) αλλά και το «Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν» (1973).

Η χθεσινή πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της 25ης ταινίας της σειράς έγινε από την περίφημη βίλα «Goldeneye» του συγγραφέα στην Τζαμάικα και μέσω των social media επιβεβαίωσε τα ονόματα του καστ: ο Ντάνιελ Κρεγκεπιστρέφει για πέμπτη και τελευταία φορά στον ρόλο του 007 κατά πως προβλέπει το συμβόλαιο του ενώ στο πλευρό του έχει ξανά τις Ναόμι Χάρις και Λέα Σεϊντού, τα νέα και όμορφα κορίτσια Αννα Ντε Αρμάς και Λασάνα Λιντς ενώ ο φρεσκο-βραβευμένος με Όσκαρ Ράμι Μάλεκ (που δεν μπόρεσε να είναι μαζί με το υπόλοιπο καστ αλλά έστειλε από τη Νέα Υόρκη ένα βιντεάκι-πρόγευση του ρόλου του) θα έχει τον ρόλο του «κακού».

Ο Τζέιμς Μποντ έχει εξάλλου παράδοση στην αντιμετώπιση «κακών» που διαθέτουν τουλάχιστον ένα Όσκαρ στη φιλμογραφία τους (αρκεί να θυμηθούμε τους πιο πρόσφατους αντιπάλους του Χαβιέρ Μπαρδέμ και Κριστόφ Βαλτς στα φιλμ «Skyfall» και «Spectre» αντίστοιχα). Από το καστ δεν θα λείψουν ούτε οι Ρέιφ Φάινς, Μπεν Γουίσο, Τζέφρι Ράιτ, Ρόρι Κινίαρ, Μπίλι Μάγκνουσεν, Ντάλι Μπενσαλά και Ντέιβιντ Ντένσικ.

Στη σκηνοθεσία ο επιτυχημένος Κάρι Φουκουνάγκα του τηλεοπτικού χιτ «True Detective» είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε να δώσει λύση όταν ο Ντάνι Μπόιλ αποχώρησε από την παραγωγή το 2018 δημιουργώντας μια κρίση που έβαλε προσωρινά τα γυρίσματα και την κυκλοφορία της ταινίας στον πάγο. Η νέα ημερομηνία πρεμιέρας της ταινίας στις αίθουσες – για πρώτη φορά από τη Universal – είναι μετά από πολλές αναβολές, στις 8 Απριλίου 2020, αφού τα γυρίσματα ολοκληρωθούν στην εξωτική Τζαμάικα και συνεχίσουν στο Λονδίνο και την Ιταλία με τη Νορβηγία να έχει ήδη προηγηθεί.

Όπως μάθαμε χθες από τα χείλη της παραγωγού Μπάρμπαρα Μπρόκολι, το σενάριο των Σκοτ Ζ. Μπερντς, Νιλ Πέρβις, Ρόμπερτ Γουέιντ και Φίμπι Γουέιλερ Μπριτζ θέλει τον Τζέιμς Μποντ να βρίσκεται στην Τζαμάικα έχοντας εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να απολαμβάνει μια ήσυχη ζωή ατενίζοντας την ίδια παραλία όπου η Ούρσουλα Αντρες σαγήνευσε κάποτε τον Σον Κόνερι ως πρώτο κορίτσι στην κινηματογραφική ιστορία του Μποντ. Μόνο που η ηρεμία του διακόπτεται όταν ο παλιός του φίλος Φέλιξ Λάιτερ από την CIA εμφανίζεται ζητώντας βοήθεια για τη διάσωση ενός επιστήμονα που έχει απαχθεί. Αποστολή που θα αποδειχθεί πιο επικίνδυνη από ότι είχε φανταστεί ο Τζέιμς Μποντ οδηγώντας τον στα χνάρια ενός εγκληματία με επικίνδυνη τεχνολογία στα χέρια του ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Ράμι Μάλεκ (τον οσκαρικό πρωταγωνιστή του «Bohemian Rhapsody»).

adrian_boot.jpg
Το σκηνικό του Bond 25 στη Τζαμάικα

Το «Spectre», η 24η ταινία του Τζέιμς Μποντ σημείωσε τεράστια επιτυχία στο box office, ανοίγοντας στο #1 σε 81 χώρες σε όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας κέρδη 880 εκατομμυρίων δολαρίων (στην Ελλάδα έφτασε τα 490.000 εισιτήρια). Το «Skyfall», η 23η ταινία της σειράς, εισέπραξε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως (στην Ελλάδα 580.000 εισιτήρια).

Η ανακοίνωση της έναρξης των γυρισμάτων για το Bond 25 ανακοινώθηκε σε live streaming στα επίσημα social κανάλια της 007.com, Twitter, YouTube, Facebook, και το video είναι διαθέσιμο σε αυτά. Στην Ελλάδα η 25η ταινία του Τζέιμς Μποντ που αναζητά ακόμα τον τίτλο της, θα βγει από την Tulip Entertainment στις 9 Απριλίου 2019.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi