Ειδήσεις και ΝέαΠεριβάλλον

Γιατί τα Μέλη της Νότιας Αφρικής ανησυχούν για τους ελέφαντες

Μια σύνοδος για τα ελέφαντα ξεκινάει την Παρασκευή για να συζητήσει μια κοινή πολιτική για τα τέσσερα έθνη της Νότιας Αφρικής, όπου περισσότερο από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού των παχύρρεκτων περιφέρεται.

  • Η Μποτσουάνα έχει καλέσει μια σύνοδο κορυφής σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των ελεφάντων
  • Οι συντηρητικοί είναι εξοργισμένοι, η προστασία του φόβου θα χαλαρώσει

Η πενθήμερη συνάντηση στη Μποτσουάνα, με αποκορύφωμα μια συνάντηση αρχηγών κρατών, έρχεται καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να χαλαρώσει την προσέγγισή της στη διατήρηση και να επιτρέψει το κυνήγι, ένα βήμα που λέει ότι θα μειώσει τη σύγκρουση μεταξύ αγροτών και άγριων ζώων. Οι επικριτές αναφέρουν ότι η πρόταση έχει στόχο να κερδίσει τις αγροτικές ψήφους σε εκλογές τον Οκτώβριο. Οι αγρότες παραπονιούνται ότι οι ελέφαντες τρώνε τις καλλιέργειες τους και είναι επικίνδυνες.

Ενώ οι ελέφαντες απειλούνται με εξαφάνιση λόγω λαθροθηρίας σε πολλές αφρικανικές χώρες, η Μποτσουάνα, όπως και η γειτονική της Ζιμπάμπουε, λέει ότι υπάρχουν τόσα πολλά που η διαχείριση τους είναι μια πρόκληση. Ο πρόεδρος της Μποτσουάνα Mokgweetsi Masisi έχει προσκαλέσει ηγέτες από τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και τη Ζάμπια σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν για «συγκεκριμένες παρεμβάσεις». Οι συντηρητικοί είναι σκεπτικοί.

Τα αποθέματα ελεφαντόδοντου είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη. Η Μποτσουάνα, η Ζιμπάμπουε και η Ναμίμπια θέλουν να πουλήσουν τα αποθέματά τους και ασκούν πιέσεις στη σύμβαση για το διεθνές εμπόριο των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Οι πωλήσεις των πολύτιμων ελεφαντόδοντων θα συγκεντρώσουν χρήματα για τη διαχείριση της άγριας ζωής.

Η Ζιμπάμπουε και η Νότια Αφρική έλαβαν άδεια το 2008 για μια εφάπαξ πώληση του ελεφαντόδοντου στην Κίνα, αλλά οι ενδείξεις ότι οι πωλήσεις ελεφαντόδοντου ενθαρρύνουν τη ζήτηση και ενισχύουν τη λαθροθηρία σημαίνει ότι υπάρχει τώρα παγκόσμια στήριξη για το διεθνές μορατόριουμ για το εμπόριο. Σήμερα, τα περισσότερα έθνη με ελέφαντες καίγονται ή συνθλίβουν το ελεφαντόδοντο τους. Η Κίνα απαγόρευσε το εμπόριο ελεφαντόδοντο πέρυσι.

– Με τη βοήθεια της Taonga Clifford Mitimingi, του Godfrey Marawanyika, της Kaula Nhongo και της Ana Monteiro

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: bloomberg.com

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi