Διασπορά

Βράβευση Δρ Κων/νου Κούτρα από την Ελληνική Πολιτιστική Ενωση του Rutgers University

Με τιμώμενο πρόσωπο τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνο Κούτρα, παρουσία του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ.κ. Ευάγγελου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου ο ετήσιος χορός που διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Πολιτιστική Ενωση του πανεπιστημίου Ράτγκερς (The Rutgers University Hellenic Cultural Association, HCA) και η Εδρα Ελληνικών Σπουδών «Ελύτης» (Elytis Chair Fund, Modern Greek Studies Program) στο κέντρο «The Pines Manor» στην πόλη Εντισον Νέας Ιερσέης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε επίσης η μνήμη του Νίκου Μούγιαρη, δωρητή της Εδρας «Ελύτης» με προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή, το έργο και την προσφορά του.

Στη χαιρετιστήρια ομιλία του ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευάγγελος συνεχάρη την Πολιτιστική Ενωση και την Εδρα «Ελύτης» για το έργο που επιτελούν στη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και εγκωμίασε την προσφορά και το ήθος του Δρ Κωνσταντίνου Κούτρα.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ.κ. Ευάγγελος με το γενικό πρόξενο Δρ Κωνσταντίνο Κούτρα, αριστερά, και τον πρόεδρο της Εδρας «Ελύτης», Πάνο Γεωργόπουλο. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Οπως ανέφερε, «στα 16 μου χρόνια ως Αρχιερεύς και 32 χρόνια ως Κληρικός, έχοντας υπηρετήσει σε πολλές θέσεις της Εκκλησίας, δεν έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από την Ομογένεια όσο ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο παράδειγμα προς μίμηση για όλους με βαθιά πίστη και αγάπη για την πατρίδα. Εκ μέρους σύσσωμης της Ορθοδόξου Επαρχίας Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης που αποτελείται από 55 κοινότητες και 500.000 μέλη σας συγχαίρω και σας εύχομαι κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και χαρά».

Ο Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που γίνεται στο πρόσωπό του, καθώς και όλους τους ομογενείς για την αγάπη και στήριξή τους.
Στην ομιλία του μίλησε για την διαχρονική αξία και παγκόσμια προσφορά της ελληνικής γλώσσας και τη χρησιμότητα μάθησής της.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ.κ. Ευάγγελος με το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνο Κούτρα, τον πρόεδρο του προγράμματος «Ελύτης», Πάνο Γεωργόπουλο, τον αντιπρόεδρο, Θωμά Παπαθωμά, μέλη της επιτροπής και φοιτητές του Rutgers University. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο καθηγητής και πρόεδρος της Εδρας «Ελύτης» Δρ Πάνος Γεωργόπουλος τόνισε ότι το πρόγραμμα των Ελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Ράτγκερ διδάσκει στους φοιτητές τη γλώσσα, την λογοτεχνία, την ιστορία, την κουλτούρα, τη θρησκεία, τις αξίες και τα ιδεώδη της πατρίδας.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Δρ Πάνος Σταυριανίδης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στο έργο της Εδρας «Ελύτης» και συνεχάρη καθηγητές και φοιτητές για την αγάπη και ζήλο που δείχνουν για την ελληνική παιδεία.

Ο αντιπρόεδρος της Εδρας «Ελύτης» Δρ Θωμάς Παπαθωμάς ευχαρίστησε όσους συμβάλλουν οικονομικά στην ενίσχυση του προγράμματος και συνεχάρη τον Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα για τη βράβευσή του.

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Ελληνες Χορευτές της Νέας Ιερσέης (Hellenic Dancers of NJ – HDNJ) και η ορχήστρα του Σταύρου Θεοδώρου.

Στο κέντρο «The Pines Manor». Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Στο κέντρο «The Pines Manor». Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ομάδα φοιτητών του Rutgers University. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Από αριστερά, Δρ Πάνος Σταυριανίδης, Μάγκυ Σταυριανίδη, Εβελιν Κανελλέα, Δήμητρα Ταμπακοπούλου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

πό αριστερά, Στάθης Ζαμπάς, Βασίλης Βασιλειάδης, Τάσος Ζαμπάς. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Α

Η πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Λάνα Ζωχιού (δεξιά) και η κ. Ποπίτα Κούτρα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο αντιπρόεδρος της Εδρας «Ελύτης», Θωμάς Παπαθωμάς. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο πρόεδρος της Εδρας «Ελύτης», Πάνος Γεωργόπουλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης Δρ Πάνος Σταυριανίδης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

πηγή: ekirikas.com

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Οι Ελληνίδες σολίστ, η Ελένη Χαραλάμπους και η Ελλάδα-Αγγελίνα Παύλου σε ρεσιτάλ στην Αυστρία με έργα διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών.

e-enimerosi