Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Jeff Bezos και μπλε προέλευση Κάνοντας μεγάλη διαστημική ανακοίνωση σήμερα

Δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες, αλλά μπορεί να σχετίζονται με το φεγγάρι.

Ο Jeff Bezos θα αποκαλύψει κάποιες ειδήσεις σήμερα (9 Μαΐου) σχετικά με τα τελικά σύνορα. 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θα μιλήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 4 μ.μ. (2100 GMT) στην Ουάσινγκτον, για την εταιρεία διαστημικών πτήσεων Blue Star . Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, “θα σας δώσουμε μια ενημέρωση σχετικά με την πρόοδό μας και θα μοιραστούμε το όραμά μας να πάμε στο διάστημα για να ωφελήσουμε τη Γη”, ανέφεραν εκπρόσωποι της Blue Origin. 

Ο Jeff Bezos, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon.com, είναι ο ιδρυτής της ιδιωτικής εμπορικής εταιρίας διαστημικών πτήσεων Blue Origin.(Εικόνα: © Blue Origin)

Δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες. Αλλά υπάρχει λόγος να υποψιάζεστε ότι το θέμα μπορεί να είναι σεληνιακή εξερεύνηση . Στις 26 Απριλίου, η Blue Origin tweeted μια φωτογραφία του πλοίου της εξερεύνησης της Ανταρκτικής Ernest Shackleton, της Endurance μαζί με τα ψηφία “5.9.19” – μια αναφορά στην σημερινή ημερομηνία.

Το όνομα του Shackleton χαρίζει έναν κρατήρα στο νότιο πόλο του φεγγαριού που θεωρείται ότι φιλοξενεί πολλούς πάγους νερού στο μόνιμα σκιασμένο δάπεδο του. 

Και το Blue Origin ενδιαφέρεται για το φεγγάρι. Η εταιρεία αναπτύσσει ένα σεληνιακό Lander που ονομάζεται Blue Moon , το οποίο θα είναι σε θέση να παραδώσει περίπου 5 τόνους (4,5 μετρικούς τόνους) ωφέλιμου φορτίου στην επιφάνεια του φεγγαριού. 

Η Blue Origin εργάζεται επίσης σε ένα πύραυλο που ονομάζεται New Armstrong, για το οποίο πολύ λίγα είναι γνωστά. Αλλά τα ονόματα που η εταιρεία επιλέγει για τα οχήματά της τείνουν να αποκαλύπτουν τους προορισμούς τους. Για παράδειγμα, η Blue Origin καλεί το υποχωρητικό σύστημα διαστημικών πτήσεων New Shepard , μετά από τον αστροναύτη της NASA Alan Shepard, τον πρώτο Αμερικανό που φτάνει στον υποχωρητικό χώρο. Ο στόχος της εταιρείας είναι ο New Glenn, ο οποίος τιμά τον John Glenn, τον πρώτο Αμερικανό που περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Και ο New Armstrong είναι, προφανώς, το όνομά του από τον Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στο φεγγάρι.

πηγή: space.com

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi