Ειδήσεις και Νέα

Η Google έχει σήμερα αφιέρωμα στον Γεώργιο Παπανικολάου.

Ο Γιώργος Ν. Παπανικολάου γεννήθηκε ως γιος του ιατρού Νικόλαου Παπανικολάου στην Εύβοια. Ήταν ένας προικισμένος μαθητής, τον έσειλε στην  Αθήνα και φοίτησε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατά την οποία έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής μόλις στα  21 του χρόνια το 1904. Έπειτα έκανε την στρατιωτική θητεία. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε συμμορφωθεί με τις επιθυμίες της οικογένειας, στη συνέχεια, εργάστηκε ως στρατιωτικός γιατρός, που τον βοήθησε οικονομικά, για να κάνει το διδακτορικό πρόγραμμα της Βιολογίας στη Γερμανία έτσι μπόρεσε να αρχίσει. Μετά από σύντομες στάσεις στην Ιένα και Φράιμπουργκ , πήγε στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου , όπου έλαβε το διδακτορικό το 1910. Ενώ βρίσκεται στην  Ελλάδα εξακολουθούσε να σκέφτεται να γίνει μουσικός επειδή έπαιζε καλά το βιολί, το πρωταρχικό της ενδιαφέρον για τη Γερμανία ήταν η φιλοσοφία. Σπούδασε τα γραπτά του Immanuel Kant και του Arthur Schopenhauer και κυρίως εκείνων του Nietzsche. Τελικά, ήταν η εμβάθυνση στη φιλοσοφία που τον εμπόδισε να γίνει πρακτικός ιατρός.

Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου παντρεύτηκε την αρραβωνιαστικιά του Ανδρομάχη Μαυρογένη. Το 1911, ο Γιώργος Παπανικολάου δέχτηκε πρόσκληση για εργασία στο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Μονακό. Με την έκρηξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η έρευνα σχεδόν έκλεισε. Αποφάσισε να ταξιδέψει ως μετανάστης στις ΗΠΑ. Αφού έφθασε στη Νέα Υόρκη, εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος για εφημερίδα της ελληνικής γλώσσας. Προς το παρόν η οικογένεια παραιτήθηκε από την επιθυμία για παιδιά, έτσι ώστε και οι δύο είχαν αρκετό χρόνο για κοινή έρευνα. Η σύζυγος του  απέφυγε επίσης να ονομάζεται ως συγγραφέας κοινών δημοσιεύσεων, πιστεύοντας ότι ένα άτομο στο κοινό θα μπορούσε να επιτύχει περισσότερα από δύο. Ο Γιώργος Παπανικολάου υπέβαλε επιτυχώς αίτηση για εργασία στοΝοσοκομείο της Νέας Υόρκης , όπου εργάστηκε για πρώτη φορά ως παθολόγος.

Το 1916 ξεκίνησε ως υπάλληλος του γυναικολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Cornell , όπου ξεκίνησε την έρευνά του.

Γεώργιος Παπανικολάου

Έρευνα

Πιο σημαντική εξέλιξη του ήταν η λεγόμενη Παπανικολάου επίχρισμα (τεστ Παπανικολάου), με ένα πρώιμο κυτταρολογική διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε διαλογή κατέστη δυνατή. Για πρώτη φορά ο Παπανικολάου εκτέλεσε το επίχρισμα το 1923, αλλά δεν δημοσίευσε τα αποτελέσματα μέχρι το 1928.

Το 1923 ήταν το Cornell University της Νέας Υόρκης Επίκουρος Καθηγητής και το 1937 προήχθη σε επίκουρος καθηγητής το 1947.

Η συχνότητα της ανίχνευσης και η θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ήταν ένα αποτέλεσμα του τεστ Παπανικολάου, όπου, η θνησιμότητα από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μειώθηκε κατά δύο τρίτα.

Αυτή η εξέταση εξακολουθεί να εκτελείται καθημερινά από τους γυναικολόγους σήμερα.

Πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Μαϊάμι, Φλόριντα το 1962 και κηδεύτηκε στο Νιου Τζέρσεϋ.

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις
  • Παπανικολάου τιμήθηκε με το 1947 Amory βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών απονεμήθηκε.
  • Το 1950 έλαβε το βραβείο Albert Lasker για κλινική ιατρική έρευνα .
  • Το τελευταίο και μεγαλύτερο τραπεζογραμμάτιο της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν αφιερωμένο στον Παπανικολάου · ήταν επίσης το μοναδικό πρόσωπο του εικοστού αιώνα σε ελληνικό τραπεζογραμμάτιο.

Πηγή: Βικιπαίδεια

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi

Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi