Εθνικά ΘέματαΕιδήσεις και Νέα

Μετά τις ευρωεκλογές η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12νμ?

Πηγή αναφέρει ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές εισάγεται στη βουλή σχέδιο νόμου για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12νμ σε θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και την Κρήτη.

Με βάση το πρώτο άρθρο  του ν.2321/1995 η επέκταση των υδάτων γίνεται με προεδρικά διατάγματα και όχι με νομό, μάλιστα κατά την παραίτηση του, ο Κοτζιάς είχε δηλώσει ότι τα διατάγματα αυτά είναι έτοιμα.

Η επιλογή της Κυβέρνησης να φέρει νόμο είναι καθαρά επικοινωνιακή για να αλλάξει η ατζέντα από το σόου που θα στήσουν για 2-3 μέρες μέσα στη Βουλή με πομπώδεις ομιλίες “περί πατριωτικής Αριστεράς που τολμά να κάνει όσα οι δήθεν εθνικόφρονες δεν έκαναν εδώ κ δεκαετίες”.

Τυχόν διαφοροποίηση κ εξαίρεση του εύρους στο Αιγαίο από τα λοιπά, αυτόματα υιοθετεί τον Τουρκικό ισχυρισμό ότι το Αιγαίο αποτελεί «ειδική περίπτωση» που τελεί υπό την αίρεση συμφωνίας με την Άγκυρα. Αν γίνει θα είναι εις βάρος των δικαιωμάτων που εχει η Ελλάδα στο Διεθνές Δίκαιο.

Βέβαια είναι στρατηγικό λάθος, ή τα επεκτείνεις παντού (και στο Αιγαίο), η δεν τα επεκτείνεις πουθενά. Διότι τώρα, εμμέσως, παραδέχεσαι ότι δεν μπορείς να το κάνεις στο Αιγαίο και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ τις γκρίζες ζώνες. Είναι σαφές ότι πρόκειται περί αδίστακτων ηλίθιων.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi