Διασπορά

HEPHASTUSWIEN: ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ ΦΑΡΜΆΚΗ Μία ελληνίδα της διασποράς στο ευρωψηφοδέλτιο της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

Georg Gstrein: Καλημέρα κυρία Φαρμάκη Χαίρομαι που μας δίνεται η ευκαιρία να τα ξαναπούμε

Κ.Φαρμάκη :Καλημέρα κύριε Gstrein. Eυχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 

G.Gstrein:Θα μου επιτρέψετε να πω δυο λόγια για να θυμίσω στους φίλους της εφημερίδας πως γνωριστήκαμε. Σας γνωρίσαμε ως ζωγράφο Ιστορικό και κριτικό τέχνης όταν παρουσιάσατε προ δύο ετών περίπου την έκθεση σας με τίτλο “ο ανθός της ψυχής μου” εδώ στη Βιέννη και μάλιστα μας δώσατε την ευκαιρία στα εγκαίνια να γνωριστούμε δια ζώσης με την αγαπημένη συγγραφέα όλων των Ελλήνων Αλκυόνη Παπαδάκη. Παρακολουθώντας την καλλιτεχνική πορεία σας διαπίστωσα ότι το προηγούμενο εξάμηνο ταξιδέψατε τον ανθό της ψυχής σας σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Κ.Φαρμάκη :Πράγματι κύριε Gstrein έτσι γνωριστήκαμε, και χαίρομαι που η κοινή μας αγαπημένη φίλη Βίκυ Τσιανίκα από την φωνή της Ελλάδας μας έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Όντως το προηγούμενο διάστημα ταξίδεψα τον ανθό της ψυχής μου στην Ελλάδα.

 

Gstrein:Σήμερα όμως κυρία Φαρμάκη είστε εδώ για να μας μιλήσετε όχι για τέχνη αλλά για κάτι άλλο, για την υποψηφιότητα σας ως Ευρωβουλευτής με το κόμμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ στις επικείμενες εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Πολιτευεστε για πρώτη φορά, τι είναι αυτό που σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα?

Κ. Φαρμάκη :Ναι πολιτεύομαι για πρώτη φορά και θέτω εαυτόν στην κρίση του ελληνικού λαού κύριε Gstrein για δύο λόγους. Πρώτον επειδή η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ” το κόμμα με το οποίο θέτω υποψηφιότητα στις εκλογές με εκφράζει απόλυτα αφού όραμά του είναι μία ελεύθερη Πατρίδα! ΕΛΕΥΘΕΡΗ να χαράζει την πορεία της χωρίς να είναι υποτελής σε κέντρα λήψης αποφάσεων εκτός Ελλάδος. ΕΛΕΥΘΕΡΗ να επιλέγει στρατηγικές διεθνείς συμμαχίες, συμφωνίες και επενδυτές με στόχο την κοινωφελή απόδοση και όχι την εις βάρος της Ελλάδας αισχροκέρδεια. ΕΛΕΥΘΕΡΗ να αξιοποιεί τους φυσικούς της πόρους χωρίς να ξεπουλά τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί. ΕΛΕΥΘΕΡΗ να αξιοποιεί τη νεολαία της χτίζοντας μία νέα ΕΛΛΆΔΑ, την Ελλάδα της ανάπτυξης της ποιότητας, της αξιοπιστίας! ΕΛΕΥΘΕΡΗ να κρατήσει την ταυτότητα της, τον πνευματικό της πλούτο, την ιστορία και την παράδοσή της, τα σύνορά της και την κυριαρχία της όπως αυτά διασφαλίστηκαν από τους χιλιάδες μάρτυρες και ήρωες της ανα τους αιώνες!

Δεύτερον, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα θεωρώ χρέος όλων των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων την ενασχόληση με τα κοινά Έτσι και εγώ μη αντέχοντας να βλέπω άλλο την Πατρίδα μου να καταρρέει κάτω από το βάρος του οικονομικού και κοινωνικού Χάους αποφάσισα να συμμετέχω στη διαμόρφωση των εξελίξεων .Το θεωρώ υποχρέωσή μου απέναντι στα παιδιά μου, στα παιδιά όλων των Ελλήνων, στη γενιά τους αλλά και στη γενιά των παιδιών τους ότι πρέπει να βοηθήσω και εγώ με τις όποιες δυνάμεις μου μήπως και προλάβουμε να γλιτώσουμε την εθνική μας κληρονομιά και έτσι τους αφήσουμε πρόσφορο έδαφος να ζήσουν και να δημιουργήσουν το μέλλον τους στην Χώρα τους!!! Ας μην ξεχνάμε αγαπητέ Γιώργο ότι σύμφωνα με τον Πλάτωνα “η τιμωρία αυτού που δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με την πολιτική είναι ότι καταλήγει να τον κυβερνούν οι κατώτεροι του”

 

Gstrein: Πείτε μας λίγα λόγια για το Κόμμα σας την “Ελευθερη Πατρίδα”. Λέτε ότι είστε πατριώτες, τι σημαίνει αυτό? Ποιοι δεν είναι πατριώτες?

Κ. Φαρμάκη :Ναι, είμαστε πατριώτες κύριε Gstrein. Αφού όμως πρώτα ορίσουμε τι σημαίνει για μας πατριωτισμός .Pατριωτισμός είναι η aγνή προσήλωση και η υπηρέτηση των διαχρονικών ελληνικών αξιών όπως είναι η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια. Dιαχρονικές αξίες που δυστυχώς στις μέρες μας έχουν λοιδωρηθεί παρόλο που για αυτές τις διαχρονικές αξίες πολλάκις ο ελληνικός λαός μεγαλούργησε .Ναι είμαστε πατριώτες!Αγαπάμε την πατρίδα μας, αγαπάμε το έθνος μας, την γλώσσα μας, την θρησκεία μας την πολιτιστική μας κληρονομιά. Τώρα ως προς το ποιοι δεν είναι πατριώτες είναι γνωστό τοις πάσι. Αυτοί που με την απλή αναλογική στοχεύουν στην πολιτική αστάθεια για να επιβιώσουν πολιτικά. Αυτοί που με την άκρατη κομματικοποίηση επιδιώκουν τον έλεγχο του Κράτους. Αυτοί που με τις επιθέσεις τους στην δικαιοσύνη υπονομεύουν την δημοκρατία. Αυτοί που με τις άθλιες συναλλαγές τους εξευτέλισαν τον κοινοβουλευτισμό. Αυτοί που με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών ξεπούλησαν τη Μακεδονία μας.Αυτοί που με το άνοιγμα των συνόρων και τις αθρόες ροές παράνομων μεταναστών αποδυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό. Αυτοί που με τη ρητορική τους σπέρνουν τον διχασμό και το μίσος .Αυτοί που ότι δεν κατάφεραν να ξεπουλήσουν από την περιουσία του δημοσίου το υποθήκευσαν για 99 χρόνια! Η Ελεύθερη Πατρίδα είναι ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΌ κόμμα που δημιουργήθηκε από Μακεδόνες οι οποίοι ακούγοντας την κραυγή αγωνίας των Ελλήνων “κάντε κάτι” αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις, και να βγουν μπροστά προκειμένου να ενώσουν όλους αυτούς που αγωνιούσαν για το μέλλον της χώρας, για το μέλλον των παιδιών τους. Έτσι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, άγνωστοι μεταξύ μας ενωθήκαμε στον κοινό αγώνα για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία! Άνθρωποι που δεν είχαμε ξανά ασχοληθεί με την πολιτική, ούτε είμαστε πολιτικοί γόνοι, κρατικοδίαιτοι ή κομματικοδίαιτοι αποφασίσαμε να απαντήσουμε στη λαϊκή απαίτηση για μία πατριωτική πολιτική ηγεσία με στόχο να χαράξουμε πορεία αποκατάστασης της πολύπαθης Ελληνικής Δημοκρατίας. Γνωρίζοντας ότι καμία ανήθικη συνθήκη υποτέλειας και κανένας οικονομικός εκβιασμός δεν συγκρίνονται με τη θέληση και την πνευματική υπεροχή των αποφασισμένων Ελλήνων πολιτών, αποφασίσαμε να απαντήσουμε με την Δημοκρατία στις διχαστικές πρακτικές, με τον ελληνικό πολιτισμό στη λαθρολαγνεία, με την αυτάρκεια στην οικονομική υποδούλωση, με την αποφασιστικότητά μας στην τρομοκρατία, με τη νομιμότητα στο βιασμό του Συντάγματος, με την ελπίδα στην απελπισία !

 

Gstrein:Κυρία Φαρμάκη είναι αλήθεια ότι δεν έχετε αρχηγό?

Κ. Φαρμάκη : Είναι αλήθεια! Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ δεν έχει τα χαρακτηριστικά αρχηγικου κόμματος. ΚΑΙ ΝΑΙ! ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΌ!!! Η συλλογικοτητα είναι το χαρακτηριστικό μας. Έχουμε μια 9μελη Διοικούσα Επιτροπή, με Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, υπεύθυνο απέναντι στον νόμο, τον Επίκουρο καθηγητή του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας κι εν ενεργεία δικηγόρο παρ’ Αρειω Πάγο, τον Νικόλαο Βασιλειάδη. Έναν από τους πρωτεργάτες όλου αυτού του εγχειρήματος, της δημιουργίας δηλαδή αυτού του πολιτικού πατριωτικού φορέα.

 

Gstrein :Μέχρι τώρα κυρία Φαρμάκη μας είπατε πως βλέπετε ως ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ την κατάσταση στην Ελλάδα και τι προτιθεστε να κάνετε. Όμως εσείς είστε υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο. Πως τοποθετείτε την παρουσία της Ελεύθερης Πατρίδας στην βουλή της Ευρώπης?

Κ. Φαρμάκη : κύριε Gstrein είμαστε ξεκάθαρα με τους Ευρώσκεπτικιστές! Εμείς λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη των Πατρίδων! Στην Ευρώπη των λαών! Και θα είμαστε παρόντες δεν θ απουσιάζουμε όταν πρόκειται να ψηφίσουμε υπέρ Πατρίδος. Η Ελεύθερη Πατρίδα και στην Ευρώπη θα κοιτάξει πρώτα το συμφέρον της Ελλάδας! Εμείς απέναντι στο δόγμα του “δεν διεκδικούμε τίποτα” θα επιδοθούμε σε δυναμική διεκδίκηση σε όλα τα επίπεδα των δικαίων του Ελληνισμού. Η Ελεύθερη Πατρίδα χαρακτηρίζεται από την ελπιδοφόρα προσπάθεια πάλης και σύγκρουσης με τα άνομα συμφέροντα και την καταστροφική πολιτική των δύο υποψήφιων μνηστήρων. Δεν θα αφήσουμε να περάσει η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Θα αγωνιστούμε να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων, θα απαιτήσουμε και θα πάρουμε το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία. Θα διεκδικήσουμε την επιστροφή των θησαυρών Πολιτισμού που κοσμούν καταχρηστικά ξένα  Μουσεία. ΛΕΜΕ βροντερό ΟΧΙ στην γερμανική ηγεμονία και την αδυναμία των λαών να την ανατρέψουν. ΛΕΜΕ ΝΑΙ, στην Εθνική αυτοδιάθεση των λαών!!!

Gstrein :Πως κρίνετε την μέχρι τώρα στάση της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό?

Κ. Φαρμάκη : Επιεικώς απαράδεκτη κύριε Gstrein..Η Ευρώπη δέχεται ανεξέλεγκτα μετανάστες χωρίς δυνατότητα ταυτοποίησης χωρίς χαρτιά, εκ των οποίων αρκετοί δεν είναι καν πρόσφυγες πολέμου και που τελικά αρνούνται και αντιδρούν στον τρόπο που τους προσφέρεται η βοήθεια από τις χριστιανικές χώρες. Και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι Έλληνες είμαστε οικονομικοί μετανάστες στην Αυστρία Όμως όταν ήρθαμε εδώ προσπαθήσαμε προκειμένου να ενσωματωθούμε στον κοινωνικό ιστό της χώρας να μάθουμε τη γλώσσα, να αποδεχθούμε ήθη, έθιμα και παραδόσεις της χώρας .Συμμετέχουμε ενεργά σε δραστηριότητες, τους βοηθάμε όπου χρειάζεται και όπου μπορούμε. Δεν ήρθαμε με πρόθεση να τους πετάξουμε στα μούτρα την κακοήθεια μας, δεν μπλοκάρουμε τους δρόμους τους, ούτε επιτιθέμεθα κακοποιώντας ανθρώπους,ζώα, αυτοκίνητα σπίτια. Με άλλα λόγια δεν έχουμε παραβατική συμπεριφορά στη χώρα που μας φιλοξενεί !ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ!!! Δεν μπορείς να πας σε μία χώρα φιλοξενούμενος και να θες να θέτεις εσύ τους κανόνες.! Κύριε Gstrein δεν είμαστε αντίθετοι στο να βοηθήσουμε  τους πραγματικά πρόσφυγες αλλά θέλουμε να έχουμε εμείς τo προνόμιo ως χώρα να επιλέξουμε ποιους και πώς θα βοηθήσουμε. Ναι, να βοηθήσουμε αυτούς που πραγματικά βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω πολέμων ή φυσικών καταστροφών, να βοηθήσουμε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Η χώρα μας δεν αντέχει! Είμαστε απέναντι από οτιδήποτε λαθραίο και κατευθυνόμενο που εισάγεται στην Ελλάδα. Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης όπως έχει διαμορφωθεί ως προς τη χώρα μας κύρια αλλά και για την Ευρώπη την θεωρώ αποτυχημένη. Θα σας απαντήσω αμέσως γιατί… ως προς τη χώρα μας υπάρχει το εξής οξύμωρο οι μετανάστες μπαίνουν ελεύθερα αλλά απαγορεύεται να βγουν ελεύθερα ,αν δεν είναι αυτό ολοκληρωτισμός τότε τι είναι? Ας μας εξηγήσουν ο κύριος Τσίπρας και οι συν αυτώ που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τελικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανθρώπινα δικαιώματα? Την ίδια ώρα δε που αυξάνονται οι λαθρομεταναστευτικές ροές τόσο από τον Έβρο όσο και από τα τουρκικά παράλια χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για τη φύλαξη των συνόρων μας, διαβάζουμε πως η frontex διπλασιάζει τον αριθμό των Γερμανών συνοριοφυλάκων με στόχο αυτοί να αποτρέψουν παράτυπους μετανάστες να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη μέσω της λεγόμενης βαλκανικής Οδού με συνέπεια να εγκλωβίζονται οι μετανάστες στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια,οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας  την έχουν μετατρέψει με τη βοήθεια της ανθελληνικής Κυβέρνησης σε αποθήκη λαθρομεταναστών! Γιατί μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί είναι μετανάστες πρόσφυγες. Έχετε δει τα καραβάνια μεταναστών που εισρέουν στην Ελλάδα από ποιους αποτελούνται? Από άνδρες 18 έως 38 ετών κατά πλειονότητα. Εδώ να σας τονίσω ότι οι παράνομες ελληνοποιήσεις της κυβέρνησης για λόγους ψηφοθηρίας, μοιράζοντας επίσημα κρατικά ταξιδιωτικά έγγραφα μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην Ευρώπη μπορούν να έχουν. Η οποία παρεμπιπτόντως εθελοτυφλεί! Η ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί πύλη εισόδου στην εσωτερική αγορά! Εάν ένα κράτος-μέλος δεν εφαρμόζει τους απαραίτητους ελέγχους για θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για όλα τα κράτη μέλη. Εσείς τι πιστεύετε, ότι η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα με την υπεραπλούστευση των διαδικασιών που θέσπισε ως προς την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας και μάλιστα σε μηδενικό χρόνο δεν ενέχει κινδύνους ανεπανόρθοτων λαθών? Και σας ρωτώ ευθέως κύριε Gstrein στο θέμα αυτό τι ισχύει εδώ στην Αυστρία? Στην Αυστρία που είναι ισότιμο μέλος κράτος όπως η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Δεν θα έπρεπε να ισχύουν τα ίδια και στην Ελλάδα ως προς την απόκτηση ιθαγένειας ή υπηκοότητας?

 

Gstrein : Σας βρίσκω λίγο αρνητική με την Ευρώπη. Είστε υπέρ ή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης?

Κ. Φαρμάκη : Είμαι υπέρ του οράματος της Ευρώπης των Πατριδων! Μιας Ευρώπης που θα προάγει την πρόοδο την ανάπτυξη και την ευημερία των λαών !Το μοντέλο της Ευρώπης σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαν οραματιστεί οι πρωτεργάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το μοντέλο δοκιμάστηκε και απέτυχε Πρέπει κάποια στιγμή να πάμε παρακάτω. Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στο ήδη υπάρχον αποτυχημένο σύστημα. Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης .Οι λαοί δεν είναι προϊόντα αγοραπωλησίας . Στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που προκύπτουν σε όλα τα επίπεδα .Αντίθετα πολλές κυβερνήσεις σήμερα προωθούν τα δικά τους(προσωπικά) εμπορικά συμφέροντα, σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες των κοινωνικών συνόλων που τους εξέλεξαν. Π.χ ένα δοκιμασμένο επιτυχημένο μοντέλο στον τομέα της υγείας είναι το αυστριακό, θα μπορούσε κάλλιστα να υιοθετηθεί από την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να χαθεί χρόνος και χρήμα μέχρι να φτιάξουμε ένα δικό μας από την αρχή. Ζούμε στην εποχή του εμπορίου, σύμφωνοι αυτό είναι ξεκάθαρο, είναι θεμιτό κάθε χώρα να θέλει το καλύτερο για αυτήν όμως αυτό θα πρέπει να γίνεται σε συνάρτηση με το καλό των υπολοίπων χωρών γιατί είναι αθέμιτο να τοποθετούμε το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ύπαρξη. Λέμε όχι στην μετατροπή των λαών σε ομοιόμορφες καταναλωτικές κοινωνίες.Λέμε όχι στην Ευρώπη που μας θέλει επαίτες στην ίδια την πατρίδα μας και μετανάστες κατα χιλιάδες για να εξασφαλίσουμε μία ανεκτών συνθηκών ζωή. Η Ευρώπη που ανήκουμε, η Ευρώπη που θέλουμε δεν είναι η σημερινή Ευρώπη των μνημονίων, της λιτότητας, της παγκοσμιοποίησης και του εποικισμού που προωθούν τα σκοτεινά κέντρα της Νέας Τάξης. Αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, μπορούμε να την αλλάξουμε, μπορούμε να ξαναφέρουμε στο επίκεντρο τις αρχές και τις αξίες που τόσο εύκολα κάποιοι πάνε να διαγράψουν! Η υπογεννητικότητα σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την ακραία μετανάστευση δημιουργούν ένα δυσοίωνο μέλλον για τους λαούς της Ευρώπης, αυτό θα πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε!

 

Gstrein : Στηρίζετε Ευρώ ή δραχμή?

Κ. Φαρμάκη : Λέμε ΝΑΙ στο Ευρώ κύριε Gstrein αλλά με προϋποθέσεις… Το νόμισμα δεν είναι πανάκεια. Όταν ο λαός δυστυχεί και η δημοκρατία εξαθλιώνεται. Σκεφτείτε ότι με την είσοδο στο ευρώ υπήρξε για την χώρα μας η μεγαλύτερη υποτίμηση τόσο στην αγοραστική μας δύναμη όσο και στην ποιότητα της ζωής μας προς όφελος των τραπεζών και έρχεται σήμερα η κυρία Λαγκάρντ να δηλώνει ότι “κάναμε λάθος που καταστρέψαμε την Ελλάδα για να σώσουμε τις τράπεζες”… Θέλουμε μία Ευρώπη των λαών .Όχι των τραπεζών, και σίγουρα όχι των Γερμανών! Σήμερα αυτό που ισχύει στη χώρα μας αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο αδυσώπητος νόμος της αγοράς, όπου ο ισχυρότερος καταβροχθίζει τον αδύνατο. Το κύριο σημείο είναι να εξισορροπηθεί το βιοτικό επίπεδο των λαών της Ευρώπης . Ευρωπαίος είναι και ο Έλληνας γιατρός με τα 1.000 ευρώ το μήνα και τις ατελείωτες ώρες εφημερίας, ευρωπαίος είναι και ο Αυστριακός γιατρός με τα 3.000 ευρώ το μήνα και τις 40 ώρες την εβδομάδα. Πείτε μου όμως, πού βρίσκεται το βιοτικό και εργασιακό επίπεδο του ενός και που του άλλου?

 

Gstrein :Θα ήθελα πριν κλείσουμε την συνέντευξη, ένα σχόλιο σας κυρία Φαρμάκη για τις πολιτικές εξελίξεις εδώ στην Αυστρία.

Κ. Φαρμάκη : Θα μου επιτρέψετε πρώτα να εκφράσω την θλίψη μου στους οικειους του Νίκι Λάουντα αλλά και στον αυστριακό λαό για την απώλεια αυτού του εμβληματικού ανθρώπου.Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης που θα τον σκεπάσει.Αιωνία αυτού η μνήμη! Τώρα ως προς την ερώτησή σας να διευκρινήσω ότι αυτό που θα εκφράσω κύριε Gstrein είναι η προσωπική μου άποψη, όχι της Ελεύθερης Πατρίδας. Θα μπορούσα να αποφύγω την ερώτηση αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας και με όσους θα μας διαβάσουν. Η κυβέρνηση συνεργασίας του Sebastian Kurz βρέθηκε αντιμέτωπη μ ένα τεράστιο σκάνδαλο! Θεωρώ όμως ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα ο κύριος Kurz ήταν γενναίος! Άμεσος! Και ξεκάθαρος! Απέδειξε ότι είναι “μεγάλος” πολιτικός παρά το νεαρό της ηλικίας του. Δεν προσπάθησε να συγκαληψει τίποτε. Ούτε προσπάθησε να αρπαχτει από την καρέκλα του, παρά βγήκε και είπε ξεκάθαρα στον λαό του “genug ist genug”! Ελπίζω ο Αυστριακός λαός να το εκτιμήσει και να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και μια ξεκάθαρη εντολή να συνεχίσει το έργο του. Εγώ προσωπικά τον στηρίζω.

 

Gstrein :Κυρία Φαρμάκη σας ευχαριστώ που εμπιστευθήκατε την εφημερίδα Ηephastus Wien κι εμένα προσωπικά γι αυτή την συνέντευξη, και σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Κ. Φαρμάκη : Σας ευχαριστώ θερμά κύριε Gstrein, για την ιδιαίτερη τιμή αυτής της συνέντευξης και κλίνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω τους αναγνώστες σας,, τους ακροατές σας και όλους τους φίλους και τις φίλες του Ηφαίστου της Βιέννης καθώς και όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες να πάνε να ψηφίσουν!!! Όποιος δεν συμμετέχει στις ευρωεκλογές εκχωρεί το δικαίωμα του να συμμετέχει στην διαμόρφωση των εξελίξεων και προσφέρει επιπλέον όπλα σε αυτούς που ονειρεύονται την ενισχυμένη Ευρώπη των κεφαλαιούχων και των τραπεζιτών. Σας ευχαριστώ πολύ! Ευχαριστώ από καρδιάς και όλες τις φίλες και φίλους που διέθεσαν το χρόνο τους για να μας διαβάσουν.

πηγή: hephaestuswien.com

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.