Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Δείτε την καταπληκτική ομορφιά της Γης από το διάστημα σε αυτό το βίντεο-απόσπασμα από έναν αστροναύτη

Χρειάζεστε ένα διάλειμμα; Η NASA σας έχει καλύψει με μια εκπληκτική νέα χρονική άποψη της Γης που τραβήχτηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό .

Το πλάνο λήφθηκε από τον αστροναύτη της  NASA Nick Hague, ο οποίος ζει και εργάζεται επί του εργαστηρίου σε τροχιά από τα μέσα Μαρτίου.

“Μια στιγμή για να καταγράψει την ομορφιά του πλανήτη μας σήμερα”, είπε ο Hague, για το βίντεο . “Ήμουν φοβερός όταν παρακολούθησα τα σκοτεινά σύννεφα να εξαφανίζονται στις σκιές”.

Το βίντεο περιλαμβάνει βίντεο από το διαστημικό σταθμό αξίας 30 λεπτών, συμπυκνωμένο σε 60 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο ενός κυκλώματος του πλανήτη μας, στην περίπτωση που πρωταγωνιστούμε στους νεφελώδεις ουρανούς πάνω από τον ωκεανό του Ειρηνικού και του Ατλαντικού.

 Ο Nick Hague προγραμματίζεται να παραμείνει στον διαστημικό σταθμό μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν οι συνάδελφοι του της NASA Anne McClain και Christina Koch, οι ρώσοι κοσμοναύτες Alexey Ovchinin και Oleg Kononenko και ο καναδός αστροναύτης David Saint-Jacques.

Ο Nick Hague αντικατοπτρίζεται πρόσφατα στους πρώτους δύο μήνες του στο διάστημα. “2 μήνες μετά τη διαμονή μου στο @Space_Station! Τι είναι η προσαρμογή στη ζωή στο διάστημα;” έγραψε στο Twitter στις 21 Μαΐου . “Η πλάτη μου απλώνεται λόγω έλλειψης βαρύτητας και είμαι τώρα 5 εκατοστά ψηλότερος, οι ρευστές βάρδιες με κάνουν να νιώθω λίγο αποπνικτικά και οι κορυφές των ποδιών μου τώρα έχουν κάλους αφού τους χρησιμοποιούμε σαν χέρια.” 

πηγή: space.com

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi