Κοινωνία Κόσμος

Νέα έκρηξη στο νοτιοανατολικό κρατήρα της Αίτνας

Οι εικόνες είναι εκπληκτικές: στη Σικελία η Αίτνα ξέσπασε ξανά. Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι αν η εκρηκτική φάση του ηφαιστείου τελειώνει γρήγορα  ή θα διαρκέσει μήνες.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων πέρυσι, μια έκρηξη και ένας σεισμός στην Αίτνα είχαν τραυματίσει πολλούς ανθρώπους και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.Τώρα το ηφαίστειο ξέσπασε εκ νέου: η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης στο νοτιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου στη Σικελία. Στις φωτογραφίες υπήρχαν πραγματικά πυροτεχνήματα και παχιά σύννεφα καπνού για να δουν.

“Είμαστε στην αρχή μιας νέας εκρηκτικής φάσης της Αίτνας, η οποία θα μπορούσε να λήξει σύντομα ή σε μήνες”, δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστείας (INGV) της Κατάνια, Eugenio Privitera, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADN Kronos.
Για τους κατοίκους δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος: “Το γεγονός ότι υπήρξε ένα νέο ξέσπασμα δεν σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι σεισμοί, όπως τον Δεκέμβριο”, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας της INGV, Μπόρις Μπίνκε. Αλλά είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα τουριστικά ταξίδια στο ηφαίστειο.
VKS / dpa

Αίτνα στην Σικελία 

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi