Εθνικά Θέματα

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Εξαφανίζουν» το Καστελόριζο με NAVTEX οι Τούρκοι! – Απειλές πολέμου από συνεργάτη του Ερντογάν

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς άλλη μία NAVTEX εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές με την οποία κλειδώνουν θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου για ασκήσεις με πυρά από στις 9 και τις 10 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες και για την ακρίβεια ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας, εξέδωσε NAVTEX σύμφωνα με την οποία δεσμεύεται θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ

«Η Τουρκία δεν μπλοφάρει. Ότι κάνει συνοδεύεται από πράξεις, οι οποίες υπογραμμίζουν την κυριαρχία της μέσω των ερευνών με τα σκάφη της».

Αυτό σημειώνει η εφημερίδα Yeni Safak αναφέροντας δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και καθηγητή του Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Τουρκίας A.Gözügüzell.

«Ο στόχος είναι να απομακρύνουμε τους παρείσακτους από την περιοχή έτσι ώστε η Τουρκία να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Α.Μεσόγειο.

Επειδή η Τουρκία δεν μπλοφάρει καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να είναι συνεργάσιμα. Επειδή οι Ε/Κ δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι το πιόνι σε αυτή την ιστορία, είτε θα μοιραστούν με τους Τ/Κ το φυσικό πλούτο των κοιτασμάτων είτε θα πάμε σε λύση δύο κρατών.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα θα πάθει ισχυρό σοκ μόλις η Τουρκίας ολοκληρώσει τις συμφωνίες της για την ΑΟΖ με τη Λιβύη και την Αίγυπτο», κατέληξε.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ Η ΑΓΚΥΡΑ

Η Τουρκία βρίσκεται πλέον στριμωγμένη, καθώς τι επόμενες ημέρες λίγουν τα τελεσίγραφα από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Έτσι λοιπόν, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ είπε στο CNBC ότι η αγορά ενός ρωσικού συστήματος πυραύλων από την Τουρκία θα μπορούσε να βοηθήσει το Κρεμλίνο στην προσπάθειά του να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας να ακυρώσουν την αγορά του Ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας της Ρωσίας και να αγοράσουν αντί του πυραύλου Patriot του Raytheon που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι βλέπουν την αγορά του συστήματος πυραύλων από την Άγκυρα ως στροφή προς θερμότερους δεσμούς με τη Μόσχα.

Η ένταξη της Τουρκίας στο ρωσικό σύστημα S-400 αντιμετωπίζεται ως άμεση απειλή για την ασφάλεια του προγράμματος F-35 F-35 του Lockheed Martin, το οποίο αποτελεί μέρος της Τουρκίας.

«Πρέπει να κάνετε μια επιλογή. Μπορείτε να έχετε το ένα ή το άλλο, αλλά όχι και τους δύο».

πηγή: pentapostagma.gr

Σχετικές αναρτήσεις

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi

Η Άγκυρα: Θέτει θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, με αφορμή θαλάσσια πάρκα.

e-enimerosi