Κοινωνία Κόσμος

«Γολγοθάς» για δύο φτωχά αδέλφια στον Βόλο – Με τη μητέρα τους στο Νοσοκομείο δίνουν αγώνα για να τα «βγάλουν πέρα»

Τον δικό τους Γολγοθά περνούν δύο αδέλφια από τον Βόλο, τα οποία ουσιαστικά ζουν μόνα τους στο σπίτι μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καθώς η μητέρα τους νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενεργοποιήθηκε άμεσα και απέτρεψε τη διακοπή του ρεύματος στο σπίτι τους, ενώ η Μητρόπολη με τους φορείς της ανέλαβε τη σίτισή τους και την κάλυψη των αναγκών σε ένδυση και υπόδηση.
Ακόμη ένα περιστατικό διαβιωτικής δυσχέρειας απασχολεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μετά από ενημέρωση που είχε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου.
Η συγκεκριμένη περίπτωση σχετίζεται με δύο αδέρφια, μια 21χρονη και τον αδελφό της που είναι μαθητής Γυμνασίου και τα οποία ζουν πολύ δύσκολες οικονομικές καταστάσεις με τη ΔΕΗ να απειλεί να κόψει το ρεύμα λόγω οφειλών και τη μητέρα τους να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.
«Προ ολίγων εβδομάδων ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου για μια σοβαρή περίπτωση διαβιωτικής δυσχέρειας» τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης και πρόσθεσε πως «η περίπτωση έχει να κάνει με μαθητή Γυμνασίου της πόλης μας, ο οποίος εδώ και περίπου έναν μήνα ζει με την αδελφή του, επειδή η μητέρα τους νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας έχει επιδεινωθεί μετά και την αδυναμία της 21χρονης κόρης να συνεχίσει την εργασία της, καθώς πρέπει να φροντίζει τον αδελφό της. Κάλεσα τα δύο αδέλφια στο γραφείο και μου περιέγραψαν τις οικονομικές δυσκολίες. Όταν τα ρώτησα πώς καλύπτουν τις βιοποριστικές ανάγκες τους, όπως για φαγητό, μου απάντησαν ότι τις καλύπτουν με ό,τι τους είχε αφήσει η μητέρα τους. Αμέσως ενημέρωσα τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος μέσω των Ενοριών Αγίου Βασιλείου και Γερασίμου, αλλά και του Εσταυρωμένου, καλύπτει πλέον το θέμα της σίτισης, της ένδυσης και υπόδησης».

Αγώνας για την ηλεκτροδότηση
Ο κ. Σαβελίδης πρόσθεσε πως ένα ακόμη επείγον πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η οικογένεια, ήταν η ηλεκτροδότηση. «Στις αρχές Ιουνίου η ΔΕΗ ειδοποίησε την οικογένεια πως λόγω των ανεξόφλητων οφειλών θα προχωρούσε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Η διευθύντρια του Γυμνασίου μετέβη στα γραφεία της ΔΕΗ περιγράφοντας την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και έλαβε τη δέσμευση πως, αν καταβαλλόταν το ελάχιστο οικονομικό ποσό, θα γινόταν η επανασύνδεση. Αμέσως οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συγκέντρωσαν τα χρήματα και τα έδωσαν στη ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα. Θα πρέπει όμως να πληρωθεί ένα ποσό που αγγίζει τα 3.500 ευρώ».
Ο κ. Σαβελίδης συμπλήρωσε πως «εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσφέρουμε βοήθεια σε αυτά τα δύο αδέρφια. Μάλιστα ο μαθητής θέλει να συνεχίσει στο ΕΠΑΛ και να πετύχει στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, να γίνει καπετάνιος, ενώ η μεγαλύτερη αδελφή του θέλει να βρει εργασία».
Ο ίδιος κάνει έκκληση στον κόσμο της αγοράς να ενδιαφερθεί και να προσφέρει μια θέση εργασίας στην 21χρονη κοπέλα. «Είναι σημαντικό για την 21χρονη να βρει μια εργασία, αν γίνεται με συνεχές ωράριο, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του σπιτιού με το ενοίκιο, τη σταδιακή εξόφληση της ΔΕΗ αλλά και για τα θέματα της σίτισης. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στο πλαίσιο της διάθεσης μιας θέσης εργασίας, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2421058791».
Το νέο περιστατικό διαβιωτικής δυσχέρειας ήρθε να δείξει πως αρκετές οικογένειες στην πόλη μας έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο πλαίσιο των ενεργειών της έχει έρθει σε επικοινωνία και με τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσοι θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να το πράξουν ως ακολούθως:

Εάν πρόκειται για προσφορά χρημάτων για πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρήματα γίνεται να κατατεθούν στους κωδικούς λογαριασμών RF67907738000300012364065 και RF08904656440078861017332. Η επιλογή ενός εκ των δύο λογαριασμών μπορεί να γίνει μετά από σχετική επικοινωνία και συνεννόηση με τη Διεύθυνση.

Εάν πρόκειται για προσφορά εργασίας και σε κάθε άλλη περίπτωση (δαπάνες ενοικίων, δαπάνες διαβίωσης, προσφορές ειδών), οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν επίσης με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2421058791 (κ Καρέτσο Αχιλλέα) σε ώρες γραφείου.

πηγή: e-thessalia.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi