Ιατρική Βιολογία

Ο Πλανήτης Υποκλίνει: Ελληνας Χειρουργός «σκοτώνει» τους όγκους

Ένας ακόμα ευχάριστος τύπος για τον Έλληνα χειρουργό που κάνει καρκινικούς όγκους έρχεται για να χαλαρώσει λίγο από την καθημερινότητα και να μας υπενθυμίσει ότι οι Έλληνες μπορούν και πετυχαίνουν πράγματα

Σημαντική επιτυχία σημειώνει, λοιπόν, μια μέθοδο που χρησιμοποιεί τον επικεφαλής θωρακοχειρουργό στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπέρμπτον του Τσέλσι, Γιώργος Λαδάς. Πρόκειται για ένα λέιζερ συσκευής, το οποίο καταστρέφει τελείως όγκους  στους πνεύμονες, σχεδόν όσο ένα γραμματόσημο, «βαθμολογώντας» τους με ακτίνες φωτός που έχουν ενέργεια ισοδύναμη με 70 μικροκυμάτων.

Έχοντας λάβει την πρώτη του εκπαίδευση στην Ελλάδα, ο Λαδάς έφυγε για τη Βρετανία, όπου εργάζεται από το 1994. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Έλληνας επιστήμονας έχει πραγματοποιήσει από το 1997 εκατοντάδες παραδοσιακές επεμβάσεις αφαίρεσης μεταστατικών όγκων στους πνεύμονες, μια διαδικασία η οποία είναι εξαιρετικά αργή, καθώς μπορούσε να διαρκέσει έως και 12 ώρες, μέχρι την στιγμή που άρχισε να εφαρμόζει τη νέα τεχνική.

Το λεγόμενο «λέιζερ των πνευμόνων», το οποίο κοστίζει περίπου 120.000 λίρες, επιτρέπει την συντόμευση της επέμβασης και διαμονής στο νοσοκομείο, καθώς και ταχύτερη ανάκαμψη των ασθενών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα της αφαίρεσης όγκων με λέιζερ πρωτοεμφανίστηκε στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 90. Η συσκευή του Λαδά εκπέμπει ενέργεια 70.000 βατ ανά τετραγωνικό εκατοστό, παράγοντας θερμοκρασία μέχρι 7.000 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα ο όγκος να εξατμιστεί τελικά και να εξαφανιστεί τελείως. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, όλοι πρέπει να φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά για να αποφύγουν τυχόν βλάβη στα μάτια τους από το λέιζερ.

Ο Γ. Ο Δρ. Λαδά, εκπαιδευμένος στην Γερμανία και την Αυστρία στη νέα τεχνική, προτού προχωρήσει στην εφαρμογή της μεθόδου, έλαβε σχετική άδεια από την αρμόδια επιτροπή του νοσοκομείου της Βρετανίας, η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών.

Η ελληνική ευφυΐα είναι αξεπέραστη και αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. Αs ελπίζουμε ότι τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών θα επιτρέψουν να φτάσουν σε όλους μας τις επιτυχίες. Κοινοποιήστε στους φίλους σας να μάθετε το γεγονός .. να μην την αποκρύψετε .. και ως ένα μεγάλο μπράβο σε αυτόν τον άνθρωπο ..

Πηγή: mimoupeisgr.blogspot.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σημάδια του καρκίνου που μπορούν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα;

e-enimerosi

Η μικροχειρουργική σε λεπτές επεμβάσεις.

e-enimerosi

EE: Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση νέο αντιβιοτικό για ανθεκτικές λοιμώξεις.

e-enimerosi