Αθλητισμός

Αντετοκούνμπο: «Ελα µωρέ, ας το πάρω και θα πω τα τυπικά»

Ο εκπρόσωπος του Ελληνα σταρ, Γιώργος Πάνου, περιγράφει στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» πώς έζησε η οικογένεια Αντετοκούνµπο την κατάκτηση του τίτλου του MVP

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απολαµβάνει την «εξαργύρωση» µιας απίστευτης ιστορίας ζωής. Είναι ο νέος MVP του ΝΒΑ, ο κορυφαίος των κορυφαίων του µπάσκετ σε όλο τον κόσµο δηλαδή. Ο Ελληνας Γιάννης, που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να απολαύσει και τις διακοπές του, ενώ ετοιµάζεται για τη µεγάλη πρόκληση της Εθνικής στο Παγκόσµιο Κύπελλο, ζει πρωτόγνωρες, αλλά σίγουρα όχι µοναδικές στιγµές, αφού έχει όλο το µέλλον µπροστά του.

Ο Γιώργος Πάνου είναι ένας από τους ανθρώπους που άκουσε τις ευχαριστίες του Γιάννη τη βραδιά της απονοµής του βραβείου του MVP. «Ευχαριστώ τους ατζέντηδές µου», ανέφερε επί σκηνής ο Giannis και ο Ελληνας εκπρόσωπός του, ο άνθρωπος που αποτελεί τη… σκιά του από τότε που ήταν µικρό παιδί, που έχει ζήσει όλα του τα βήµατα όντας δίπλα του, είχε πολλούς λόγους να καµαρώνει, να υπερηφανεύεται, να συγκινείται. «Να ξέρεις κάτι. Εµάς έβλεπε που ήµασταν βουρκωµένοι και του βγήκε αυτός ο λόγος από καρδιάς, που δεν είχε ετοιµάσει και που ήταν ένα ξέσπασµα. Εγώ όταν τον ρώτησα πηγαίνοντας εκεί τι σκέφτεται να πει, µε κοίταξε γελώντας και µου απάντησε: “Ελα µωρέ, ας το πάρω και θα πω τα τυπικά. Θα ευχαριστήσω τους Μπακς, την οικογένειά µου, όσα λένε σε αυτές τις περιπτώσεις και θα φύγουµε”» αφηγείται στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο ατζέντης του MVP του ΝΒΑ για τη σεζόν 2018-19.

TO… ΠΑΡΑΠΟΝΟ Αυτό που έγινε εκ προµελέτης ήταν το εντυπωσιακό ντύσιµο όλων των αδελφών. «Εντάξει, εκεί έγινε µεγάλη πλάκα. Πήγαν όλοι στον ίδιο ράφτη, είχαν αποφασίσει ότι αφού είχε περπάτηµα σε κόκκινο χαλί θα έκαναν τις ανάλογες εντυπωσιακές εµφανίσεις. Και αφού πήραν τα ρούχα, έκαναν όλοι µαζί πρόβα στο δωµάτιο, όχι µόνο το ντύσιµο αλλά και το… περπάτηµα στο χαλί. Παιχνίδι κανονικό έγινε» εξιστορεί γελώντας ο Γιώργος Πάνου, ο οποίος αποκαλύπτει και ένα… παράπονο του Γιάννη από τη µεγάλη βραδιά. «Για να καταλάβεις το πείσµα αυτού του παιδιού, έφευγε µε το βραβείο του πολυτιµότερου παίκτη του ΝΒΑ και γυρίζει σε κάποια στιγµή και µου λέει ότι πείσµωσε που δεν πήρε το βραβείο του καλύτερου αµυντικού για το οποίο ήταν υποψήφιος. Μου λέει “Γιώργο, στην αρχή ούτε που το σκεφτόµουν, δεν µε ενδιέφερε, αλλά τώρα τα πήρα που το έχασα. Του χρόνου, να ξέρεις, θα το πάρω και αυτό”»! Ο Γιώργος Πάνου αποτελεί µέλος της οικογένειας του Γιάννη Αντετοκούνµπο – και αυτό δεν είναι υπερβολή.

«Οταν σε τέτοια ηλικία έχεις λύσει όλα σου τα προβλήµατα, ίσως το πιο λογικό είναι να χαλαρώσεις και να πεις “µη µε ζαλίζετε άλλο”.

Πάνου, Αντετοκούνμπο
Ο Γιώργος Πάνου, πλάι πάντα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο μπορεί να περιγράψει κάθε αντίδρασή του

«Ο,τι πέτυχε, βέβαια, το πέτυχε ο Γιάννης, όχι εµείς. Εµείς απλά προσπαθούµε διακριτικά να βοηθάµε και να του κάνουµε εύκολη τη ζωή εκτός γηπέδων, να λύνουµε προβλήµατα της καθηµερινότητας και αυτός να έχει να ασχολείται µόνο µε αυτό που κάνει τόσο καλά. Εγώ προσωπικά τού λέω -και το πιστεύω- ότι είναι κι αυτό ένα κοµµάτι του παζλ που θέλει να φτιάξει, της κληρονοµιάς που θέλει να αφήσει. Πιστεύω ότι έχει απίστευτα περιθώρια βελτίωσης, έχουµε πολλά ακόµα να δούµε από τον Γιάννη».

Είναι ένας από τους πολύ στενούς ανθρώπους του Γιάννη, ο Γιώργος Πάνου, και λογικά έζησε το ίδιο έντονα τις µεγάλες στιγµές του φίλου του και όχι απλώς πελάτη του, όπως τις έχει ζήσει όλες: και τις πολύ καλές και τις πολύ δύσκολες. «Οταν αγκαλιαστήκαµε, εκεί που ακούστηκε η νίκη του, δεν είχα να του πω πολλά, µόνο δυο λόγια. Του είπα απλά ότι “το αξίζεις και φρόντισε να το ευχαριστηθείς”. Ξέρεις κάτι; Οταν σε τέτοια ηλικία έχεις λύσει όλα σου τα προβλήµατα και απολαµβάνεις τέτοια προβολή, ίσως το πιο λογικό είναι να χαλαρώσεις και λίγο, να πεις “µη µε ζαλίζετε άλλο”. Οχι, ρε φίλε, όµως, ο Γιάννης ήταν κάθε µέρα εκεί. Μη στεκόµαστε σε αυτό που βλέπουµε στην τηλεόραση. Το δύσκολο είναι τι έχει θυσιάσει για να φτάσει εκεί, η καθηµερινή του ρουτίνα, η δουλειά που κάνει. Εντάξει, εγώ λογικά χαίροµαι. Υπήρξαµε κάποιοι άνθρωποι που τον πιστεύαµε πάντα και όταν του λέγαµε ότι αυτός µπορεί να αλλάξει τον τρόπο που παίζεται το µπάσκετ, πήγαινε στο σπίτι και µας… κορόιδευε» λέει γελώντας ο Γ. Πάνου.

Η βόλτα στα στούντιο

Θα περίµενε ο καθένας ύστερα από τέτοια κατάκτηση ένα ξέφρενο γλέντι. Μόνο που τα πράγµατα δεν έγιναν ακριβώς έτσι, αφού κάποιες στιγµές η ανάγκη για χαλαρή απόλαυση είναι µεγαλύτερη. «Κανονίσαµε και πήγαµε σε ένα πολύ ωραίο µέρος, ψηλά στο Χόλιγουντ, µε απίστευτη θέα. Υπήρχε φαγητό εκεί, καθίσαµε όλοι µαζί, και οι οικογένειες και οι άνθρωποι της Nike, και κάποια στιγµή άρχισε µια κουβέντα για το πού θα συνεχιζόταν η διασκέδαση. Είπαµε, όµως, τελικά να καθίσουµε εκεί και να το απολαύσουµε. Είπαµε ότι “κάτσε, ρε φίλε, τρέχουµε σαν τρελοί, ζούµε στιγµές µεγάλης έντασης και ουσιαστικά δεν έχουµε προλάβει να καταλάβουµε, να συνειδητοποιήσουµε τι έχει συµβεί, αυτό το µεγάλο πράγµα”. Οπότε, αυτό και κάναµε, αλλά την επόµενη ηµέρα το δώρο του Γιάννη προς όλους µας ήταν ότι µας πήγε στα Universal Studios και ζήσαµε µια πραγµατικά όµορφη και ξεχωριστή εµπειρία». Συµβολικό ή όχι, σίγουρα αυτό ήταν το κατάλληλο µέρος από έναν άνθρωπο που δεδοµένα κάποια µέρα θα δει τη ζωή του να γυρίζεται ταινία σε αυτά τα στούντιο…

https://www.instagram.com/p/BzQZwtcIdJw/?utm_source=ig_embed

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi

Μαρία Σακκάρη: Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells.

e-enimerosi