Αθλητισμός

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Βολικάκης (video)

Το χρυσό μετάλλιο κρέμασε στο λαιμό του ο Χρήστος Βολικάκης, μετά το θρίαμβό του στο αγώνισμα σκρατς της ποδηλασίας στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ.

Ο 31χρονος πρωταθλητής κατάφερε, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, να κερδίσει στο φινάλε κυριολεκτικά με διαφορά μισής ρόδας, τον Πολωνό Καζιμιετς Προκόπιτσιν.

«Είναι φοβερό το συναίσθημα της νίκης. Στους τελευταίους αγώνες μου κατάλαβα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά στην ποδηλασία παίζουν ρόλο πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Ήρθα στο Μίνσκ, πίστεψα στον εαυτό μου και ήρθε το χρυσό μετάλλιο. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος λίγο πριν τον αγώνα, αλλά αγχώθηκα και λίγο. Είδα Έλληνες στην κερκίδα και πήρα τρομερό κουράγιο στη διάρκεια της κούρσας», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Βόλου.

O Βολικάκης, ο οποίος αγωνίζεται αύριο στην κούρσα πόντων, χάρισε στην Ελλάδα (σ.σ. βρίσκεται στη 17η θέση του πίνακα μεταλλίων) το έβδομο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Την απονομή του χρυσού μεταλλίου πραγματοποίησε το μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, που επέστρεψε μόλις σήμερα το μεσημέρι από τη Λωζάνη, όπου εκλέχθηκε νέο μέλος της. Ήταν η πρώτη του απονομή ως μέλος της ΔΟΕ.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi