Εθνικά Θέματα

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με την ανατίναξη του Μνημείου του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά του Δήμου Φοινίκης στην Αλβανία

To ΥΠ.ΕΞ εκφράζει τον αποτροπιασμό και καταδικάζει την ανατίναξη του Μνημείου του Θύμιου Λιώλη

Κατέστρεψαν το μνημείο του οπλαρχηγού Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά Βορείου Ηπείρου.

Ότι δεν ολοκλήρωσαν οι Αλβανοί εξτρεμιστές τα ξημερώματα της 3ης Δεκεμβρίου 2018 καθώς έγιναν αντιληπτοί απ’ τους χωριανούς, το έκαναν πράξη τη νύχτα της 22ας Ιουλίου.

Ως συνήθως “χτύπησαν” ξανά τη νύχτα. Αυτή τη φορά κατέστρεψαν το μνημείο τοποθετόντας εκρηκτικά.Ο δυνατός θόρυβος ξύπνησε τους κατοίκους και οι δράστες αμέσως τράπηκαν σε φυγή αφού προλάβαν να γράψουν στους τοίχους CAMERIA και προσβλητικά συνθήματα με κοσοβάρικους χαρακτήρες.

? Όσοι πίστεψαν στα ψεύτικα, ωραία λόγια του Ράμα για σεβασμό της μειονότητας και τον στήριξαν στις εκλογές ας πάνε τώρα να του ζητήσουν την αποκατάσταση του μνημείου.

ΚΑΠΕΤΑΝ ΘΥΜΙΟΣ ΛΙΩΛΗΣ — Ο αϊτός του βουνού και του κάμπου, χαρισματικός ηγέτης και εξαίρετος οπλαρχηγός της Ηπείρου Ευθύμιος Γεωργίου Λιώλης γεννήθηκε στην Κρανιά της Β. Ηπείρου το 1880 και εκοιμήθη στην Αθήνα στις 16.6.1961.
Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε και τέλος στη βιογραφία – ιστορία του οπλαρχηγού του Μακεδονο-Ηπειρωτικού Αγώνος Θύμιου Λιώλη.

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi