Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Τα «UFOs» φεύγουν από τις υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες και την αναμόρφωση των γαλαξιών

Αυτά τα αεριωθούμενα αεροσκάφη δρουν σαν χιονοστάσια που σπρώχνουν αέριο γύρω από τους γαλαξίες. Και για πρώτη φορά οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει ότι συμβαίνει.

Το θερμό ιονισμένο αέριο απορρέει από το δίσκο προσαύξησης μιας υπερμεγέθης μαύρης τρύπας και χτυπάει το περιβάλλον του σε ένα σημαντικό κλάσμα της ταχύτητας του φωτός. Και αυτό το είδος υπερβολικά γρήγορης εκροής (UFO) μπορεί να εξηγήσει το σχεδόν άδειο σκοτάδι που περιβάλλει το κέντρο πολλών γαλαξιών, λένε σήμερα οι αστρονόμοι. 

Αυτές οι αστρονόμοι στηρίζουν το επιχείρημά τους, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Astronomy and Astrophysics , σχετικά με μια νέα παρατήρηση του γαλαξία PG 1114 + 445 από το τηλεσκόπιο XMM-Newton (XMM-Newton) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος. Για πρώτη φορά, οι ερευνητές κατάφεραν να τραβήξουν μια εικόνα των UFO που πιέζουν άλλο υλικό γύρω από την καρδιά ενός γαλαξία.

Οι παρατηρήσεις τους έδειξαν ότι η ενέργεια μεταφέρθηκε από τα UFO σε άλλους ανέμους κοντά στη μαύρη τρύπα, πιέζοντας τον άνεμο αυτό σε απίστευτες ταχύτητες. Αυτό είναι σημαντικό, έγραψαν οι ερευνητές, γιατί θα μπορούσε να εξηγήσει ένα μακροχρόνιο μυστήριο σχετικά με τις υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες : Όσο μεγαλύτερη είναι η υπερμεγέθη μαύρη τρύπα , τόσο πιο γρήγορα κινούνται τα εσωτερικά αστέρια στον κεντρικό γαλαξία της. Η βαρύτητα από μόνη της δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή τη σχέση, αλλά εάν οι μεγαλύτερες μαύρες τρύπες εκτοξεύσουν πιο έντονες εκροές που εκτοξεύουν το αέριο σε υψηλότερες ταχύτητες, θα μπορούσαν επίσης να σαρώνουν τα κοντινά αστέρια και να τα επιταχύνουν σε υψηλότερες ταχύτητες. 

Για να γίνει αυτή η πρώτη παρατήρησή τους, οι ερευνητές απεικόνισαν ένα UFO παράλληλα με δύο άλλες εκροές κοντά στη μαύρη τρύπα : “θερμά απορροφητικά”, τα οποία ταξιδεύουν πολύ πιο αργά και λιγότερο ιονισμένα και σπάνια “παρασυρόμενα UFOs”. τα οποία είναι το αποτέλεσμα των UFO που αναμειγνύονται τόσο με τους θερμούς απορροφητές όσο και με το χαλαρό υλικό που κυλά ανάμεσα στα αστέρια. Τα απαγορευμένα UFOs είναι σπάνια. αυτή είναι μόνο η έκτη φορά που κάποιος έχει εντοπιστεί ποτέ και μόνο η πρώτη φορά που έχει εντοπιστεί μαζί με τα άλλα δύο είδη εκροών. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα συνδυασμένα δεδομένα δείχνουν μια ιστορία για το πώς αλληλεπιδρούν τα UFO με τον διαστρικό χώρο.

“Το εσωτερικό UFO φέρνει πολύ μεγάλο όγκο δυναμικής και ενέργειας”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Roberto Serafinelli, αστρονόμος στο Αστρονομικό Παρατηρητήριο Brera στο Μιλάνο της Ιταλίας. “[It] είναι εξαιρετικά ιονισμένο αέριο – ο σίδηρος είναι απογυμνωμένος από όλα εκτός από ένα ή δύο από τα 26 ηλεκτρόνια του – και εκτοξεύεται σε εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα – [περίπου] 15% την ταχύτητα του φωτός – από τα εσώτατα μέρη του δίσκου προσαύξησης , πολύ κοντά στην υπερμεγέθη μαύρη τρύπα. “

Μια εικόνα από το χαρτί δείχνει πώς τα UFO αναμιγνύονται με την περιβάλλουσα ύλη για να δημιουργήσουν παρασυρόμενα UFO και να σπρώξουν τα πράγματα γύρω στο διάστημα.

Μια εικόνα από το χαρτί δείχνει πώς τα UFO αναμιγνύονται με την περιβάλλουσα ύλη για να δημιουργήσουν παρασυρόμενα UFO και να σπρώξουν τα πράγματα γύρω στο διάστημα.

(Πιστωτική εικόνα: ESO)

Οι ερευνητές μπορούν να δουν την εξαιρετική ορμή της εκροής στις ” γραμμές απορρόφησης “λέει στους επιστήμονες πόσο γρήγορα το αντικείμενο από το οποίο προήλθε το φως κινήθηκε, είπε ο Serafinelli Live Science. Στην περίπτωση αυτών των UFO, οι γραμμές απορρόφησης μετατοπίστηκαν έντονα, υποδεικνύοντας πολύ υψηλές ταχύτητες.

Αποδεικνύεται ότι το παρασυρόμενο UFO έχει την ίδια χημική σύνθεση με τον θερμό απορροφητήρα, λέει ο Serafinelli, πράγμα που σημαίνει ότι τα UFO ταξίδευαν χιλιάδες χρόνια στο διάστημα μόνο για να χτυπήσουν στο θερμό απορροφητή, δημιουργώντας τα παρασυρόμενα UFO στη διαδικασία.

Επειδή αυτή είναι μόνο η πρώτη φορά που οι ερευνητές έχουν δει τις τρεις εκροές μαζί σε ένα μέρος, μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι αυτό το φαινόμενο συμβαίνει στο γαλαξία PG 1114 + 445. Και ήταν μόνο σε θέση να δουν τις τρεις ροές χάρη στο τηλεσκόπιο XMM-Newton , είπε ο Serafinelli, επειδή έχει αρκετά μεγάλη «ενεργειακή ανάλυση» για να επισημάνει με ακρίβεια τις ταχύτητες των διαφορετικών εκροών. Το επόμενο βήμα, είπε, είναι να βρεθούν παρόμοιοι συνδυασμοί εκροής σε άλλους γαλαξίες και να επιβεβαιώσουμε ότι τα UFO έχουν πραγματικά αυτή τη δραματική επίδραση στους διαστρικούς γείτονές τους.

πηγή: livescience.com

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi