Ειδήσεις και Νέα

WSJ: Συμφώνησαν στη συχώνευση Fiat Chrysler- Peugeot

Με υψηλές ταχύτητες προχώρησαν οι διαπραγματεύεις των Fiat Chrysler και Peugeot. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της WSJ συμφώνησαν για μία συγχώνευση, που εφόσον λάβει την έγκριση των διοικητικών συμβουλίων και των μετόχων των δύο εταιρειών, θα δημιουργήσει έναν κολοσσό κεφαλαιοποίησης άνω των 48,4 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα η διοίκηση της Peugeot ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη, τη συμφωνία, ενώ το Δ.Σ. της Fiat Chrysler συνεχίζει τη δική του συνεδρίαση. Η Exor, η εταιρεία της οικογένειας Ανιέλι, που ελέγχει την ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπεται επίσης να ανακοινώσει την απόφασή του αργά το βράδυ.

Βάσει των όρων, που συμφωνήθηκαν, ο πρόεδρος της Fiat Chrysler, Τζον Έλκαν, θα είναι πρόεδρος της νέας εταιρείας και ο διευθύνων σύμβουλος της Peugeot, Κάρλος Ταβάρες, θα πιάσει το τιμόνι της, διατηρώντας το ρόλο που έχει και τώρα. Το Δ.Σ. θα αποτελείται από έξι στελέχη οριζόμενα από την Peugeot και πέντε από την Fiat Chrysler.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Peugeot θα πληρώσει 3 δισ. ευρώ στους μετόχους της από την πώληση μεριδίου στην εταιρεία ανταλλακτικών Faurecia. H Fiat Chrysler θα πληρώσει στους μετόχους της μέρισμα 5 δισ. ευρώ και θα διανείμει έσοδα από την πώληση της μονάδας Comau, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 250 εκατ. ευρώ.

πηγή: naftemporiki.gr 

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi