Αθλητισμός

Μέγας είσαι Στέφανε και θαυμαστά τα έργα σου: Νίκησε τον Τιμ στον τελικό του ATP Finals

  • Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-1 σετ τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των Nitto ATP Finals στο Λονδίνο και έγραψε ιστορία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε 2-1 στο tie break του 3ου σετ (6-7,6-2, 7-6) τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των τελικών, Nitto ATP Finals, στην Ο2 arena τυ Λονδίνου, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στην διοργάνωση των οκτώ κορυφαίων στη σεζόν. Αυτός ήταν ο ένατος τελικός καριέρας για τον 21χρονο Έλληνα πρωταθλητή, έχοντας κερδίσει έως τώρα τους τέσσερις.

Ο 21χρονος Τσιτσιπάς πλέον είναι ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Έλληνας επίσης έγινε ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά. Ο Τζον Μακενρό κατέχει το ρεκόρ του νεότερου πρωταθλητή, ανυψώνοντας το τρόπαιο το 1978, όταν ήταν 19 ετών. Οι πέντε νεότεροι νικητές στην ιστορία του τουρνουά έφτασαν στην πρώτη θέση στην ATP Rankings.

Να σημειωθεί επίσης ότι θα εισπράξει από τον τελικό το ποσό των 1.209.738 ευρώ. O Τσιτσιπάς, θα φύγει απ’το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα προσθέσει στο λογαριασμό του το ποσό των 2.6 εκ. δολαρίων.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς με 2 άσους και χωρίς να χάσει πόντο “γράφει” το 1-0 αλλά θα του απαντήσει ο Τιμ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (1-1). Το 4ο γκέιμ είχε το 1ο μπρέικ ποιντ του αγώνα για την πλευρά του Τσιτσιπά αλλά ο Τιμ θα το σβήσει για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο 7ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς θα σβήσει 2 μπρέικ ποιντ του Τιμ και θα προηγηθεί με 4-3. Είναι η σειρά του Αυστριακού να σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ για να ισοφαρίσει σε 4-4 αλλά ο Τσιτσιπάς θα αποκτήσει προβάδισμα (5-4).

Ο Τιμ θα ισοφαρίσει σε 5-5 και σε 6-6. Στο τάι μπρέικ ο Αυστριακός θα προηγηθεί με 3-0 και 5-2 αλλά ο Έλληνας θα ισοφαρίσει σε 5-5 και σε 6-6!  Τελικά ο Ντομινίκ θα κερδίσει το σετ με 7-6 (6) σε 1.07′.

Το 2ο σετ ήταν μονόλογος για τον Τσιτσιπά και θα φτάσει στο 5-1 και στο 6-2!

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς θα απειλήσει με το καλημέρα 2 φορές με μπρέικ πόιντ αλλά ο Τιμ θα απαντήσει και θα προηγηθεί με 1-0! Ο Τσιτσιπάς με μπρέικ θα κάνει το 2-1 και θα φτάσει στο 3-1 πριν μειώσει σε 3-2 ο αντίπαλος του.

Με μπρέικ ο Τιμ θα ισοφαρίσει σε 3-3 και θα προηγηθεί με 4-3. Με καλό σερβίς ο Τσιτσιπάς θ΄αντέξει στην πίεση και θα ισοφαρίσει σε 4-4. Ο Στέφανος θα οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ! Εκεί θα προηγηθεί με 4-1 και θα κερδίσει με 7-6 (4).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αξία των ηττημένων «μιλάει»...

Για να χαμογελάσει...

Για να χαμογελάσει...

Αλλη μία εικόνα με τους...

Όταν πετυχαίνει κάποιος...

Ο τελικός μολις τελείωσε...

Εικόνα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της απονομής τόνισε ότι: «Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Ντόμινικ. Ησουν έμπνευση για εμένα και πολλούς άλλους παίκτες. Ηταν μια φανταστική μάχη που δώσαμε σήμερα.  Νοιώθω απίστευτα που κρατώ αυτό το τρόπαιο στα χέρια μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον μπαμπά μου, τους ατζέντηδες μου, τους χορηγούς. Δεν έχω λάβει ποτέ στην ζωή μου τόση αγάπη που μου δώσατε (σ.σ. απευθυνόμενος στον κόσμο)».

πηγή:

Σχετικές αναρτήσεις

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi