Διασπορά

Η Κοινότητα Σύδνεϋ συγκροτεί Επιτροπή για τα 200 χρόνια από το 1821

Επιτροπή με σκοπό να επιμεληθεί εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του ανεξαρτησικού αγώνα των Ελλήνων το 1821, συγκρότησε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της ΝΝΟ.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Χάρης Δανάλης, στην Επιτροπή συμμετέχουν πρόσωπα που προσέγγισε η Κοινότητα, ενώ όπως διευκρίνισε ότι η Επιτροπή είναι ανοικτή και σε άλλους φορείς ή και μεμονωμένα άτομα.

Στην ανακοίνωση, γνωστοποιούνται ορισμένες από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Σύδνεϋ το 2021.

Η ανακοίνωση της Κοινότητας έχει ως ακολούθως:

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να ιδρυθεί πλατιά Επιτροπή για των εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της επανάστασης και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ελλάδας.

Οι αντιπρόσωποι του Διοικητικού  Συμβουλίου είχαν σειρά επαφών με ακαδημαϊκούς, ανθρώπους των τεχνών και γραμμάτων, πολιτικούς παράγοντες και δημιουργήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους:  Χάρη Δανάλη, Μιχάλη Τσιλίμο, Νία Καρτέρη,  Χρήστο Μπελέρχα, Καθηγ. Βρασίδα Καραλή, Ευθύμιο Καλλό, Ελένη Βατσικοπούλου, Leonard Janiszewski, Έφη Αλεξάκη και Lex Marinos.

Η ανωτέρω Επιτροπή θα μπορεί να συμπληρωθεί από Οργανισμούς/Αδελφότητες ή και ακόμα από μεμονωμένα άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν για την καλλίτερη και επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Έχουν συζητηθεί και θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα τα κάτωθι:

1)    Ανήμερα 25/3/2021 ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, του Διονυσίου Σολωμού, με συμφωνική ορχήστρα στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, Great Hall.

2)    Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης  «Ο Καποδίστριας» του Νίκου Καζαντζάκη.

3)    Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης  «Βαβυλωνία» του Δ. Κ.  Βυζαντίου.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου»

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Οι Ελληνίδες σολίστ, η Ελένη Χαραλάμπους και η Ελλάδα-Αγγελίνα Παύλου σε ρεσιτάλ στην Αυστρία με έργα διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών.

e-enimerosi