Ειδήσεις και ΝέαΠολιτική

Boris Johnson επανεφεύρει τον συντηρητισμό ενός έθνους

Η φράση δεν σημαίνει αυτό που οι περισσότεροι Tories πιστεύουν ότι σημαίνει

Boris johnson είναι σε θέση να γίνει ένας από τους ισχυρότερους πρωθυπουργούς στη σύγχρονη εποχή. Η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε να αντιμετωπίσει μια ισχυρή εσωτερική αντίθεση μετριοπαθών «υγιών». Ο Τόνι Μπλερ είχε να αντιμετωπίσει τον Γκόρντον Μπράουν. Όμως ο κ. Johnson έχει καθαρίσει την εσωτερική αντιπολίτευση και έχει μειώσει τους συναδέλφους του υπουργικού συμβουλίου σε ένα πακέτο ποδοκοιτιών. Αν η πολιτική το 2019 αφορούσε τον υπολογισμό της δύναμης των κοινοβουλευτικών φατριών, η πολιτική το 2020 και μετά θα είναι η καταγραφή των intrigues στο δικαστήριο του βασιλιά Boris.

Αλλά τι θέλει ο κ. Johnson να κάνει με όλη αυτή την εξουσία, εκτός από το “να κάνει το Brexit”; Η καλύτερη ένδειξη έγκειται στη φράση “Συντηρητισμός ενός έθνους”. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Johnson επανειλημμένα υποσχέθηκε να οδηγήσει μια συντηρητική διοίκηση ενός κράτους. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται σαν μία από αυτές τις φράσεις που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί για να γεμίσουν το κενό, η φράση είναι έγκυος με νόημα: δεν μπορείτε να καταλάβετε το έργο Johnson χωρίς να το αποκωδικοποιήσετε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει αυτό που οι περισσότεροι Tories πιστεύουν ότι σημαίνει.

πηγή: economist.com

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi