Ειδήσεις και Νέα

Σφακιανάκης: Οι πόλεμοι θα γίνονται στο Διαδίκτυο

Οι πόλεμοι στο μέλλον θα γίνονται μέσα από το Διαδίκτυο

Οπρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειαςΜανώλης Σφακιανάκης μίλησε για την επίθεση των Τούρκων χάκερ στα ελληνικά υπουργεία και ξεκαθάρισε ότι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από κινήσεις εντυπωσιασμού. «Ευαίσθητα δεδομένα» της ΕΥΠ και του ΥΠΕΞ δεν μπόρεσαν να τα πειράξουν.

Παράλληλα, μίλησε για τους κυβερνοστρατούς που αναπτύσσουν όλες οι χώρες, μίλησε για την ελληνική ομάδα κυβερνοπολέμου, τόνισε ότι όλοι οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται από το Διαδίκτυο και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η κυβερνοασφάλεια της χώρας.

«Είναι κάτι που συμβαίνει και συμβαίνει όταν γίνεται κάτι στη χώρα μας. Όποτε ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κάνει κάτι σε διεθνές επίπεδο, οι Τούρκοι χάκερς μας την πέφτουν. Δεν έχει γίνει πρώτη φορά, γίνεται συνέχεια και πρέπει να θωρακιστούμε καλύτερα. Μπορούσαν να μπουν και να ρίξουν τις ιστοσελίδες όπως κι έκαναν, όμως δεν κατάφεραν καίρια πλήγματα. Δηλαδή, να μπουν μέσα και να πάρουν πληροφορίες από την ΕΥΠ ή από το ΥΠΕΞ. Εκαναν ένα χτύπημα εντυπωσιασμού. Δεν μπορούσαν να μπουν. Ειδικά η ΕΥΠ είναι άριστα θωρακισμένη υπηρεσία. Νοικιάζουν τους υπολογιστές από το dark net και κάνουν χτυπήματα. Υπάρχει εκεί μέσα ένας πόλεμος και πας εκεί και βρίσκεις ό,τι όπλο θες».

Για το πόσο ανησυχητικός είναι ο διαδικτυακός «πόλεμος», κάτι που έγινε και μετά την επίθεση των Τούρκων μεταξύ Ελλήνων και γειτόνων χάκερ ήταν ξεκάθαρος: «Εχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι οι πόλεμοι στο μέλλον θα γίνονται μέσα από το Διαδίκτυο. Ηδη οι χώρες έχουν κυβερνοστρατό. Στρατιωτικοί που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια αλλά και με τις επιθέσεις. Εχουμε πολύ καλή ομάδα στο ΓΕΕΘΑ, μία υπηρεσία, που είναι έτοιμη για όλα. Με απλά λόγια η χώρα μας έχει πολύ καλό κυβερνοστρατό. Κάνουν καλή δουλειά κι ετοιμάζονται για ενδεχόμενα χτυπήματα από την Τουρκία.

Το θέμα είναι να μην μπουν μέσα και σου πάρουν πληροφορία. Το ότι θα κάνουν πολλά ερωτήματα και θα ρίξουν τα σάιτ, θα το κάνουν και το κάνουν. Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα και τις “ευαίσθητες πληροφορίες”. Μπορεί η κυβέρνηση να θωρακιστεί κι άλλο και πιστεύω ότι ο Πιερρακάκης μπορεί να αναπτύξει κι άλλο το bandwith (σ.σ.: bandwidth είναι ο όγκος των πληροφοριών που ένα μέσο διαχειρίζεται στη μονάδα του χρόνου στο Internet)»

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi