Αθλητισμός

Κόμπι Μπράιαντ: Ποιος ήταν ο θρύλος του NBA που σκοτώθηκε στα 41 του χρόνια [βίντεο]

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η αναπάντεχη είδηση του θανάτου του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ.

Η είδηση για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, σε πτώση ελικοπτέρου, άρχισε να διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά τις 21:30, το βράδυ της Κυριακής, βυθίζοντας στο πένθος όλο τον πλανήτη.

Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε διαπρέψει στη θέση του σούτινγκ γκαρντ και «μάγεψε» την υφήλιο με τη φανέλα των Λος Αντζελες Λέικερς. Με ύψος 1,95 μ., το ρεκόρ καριέρας του Κόμπι Μπράιαντ ήταν οι 81 πόντοι που σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006, σε αγώνα των Λέικερς με τους Τορόντο Ράπτορς.

Ποιος ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ

Ο Κόμπι Μπράιαντ, γιος του καλαθοσφαιριστή του NBA Τζο Μπράιαντ -και ο νεότερος από τα τρία παιδιά της οικογένειας-, γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από την ηλικία των 3. Σύμφωνα με την οικογένειά του, από μικρός θαύμαζε του Λος Αντζελες Λέικερς και το όνειρό του ήταν να φορέσει τη φανέλα τους.

Ο Κόμπι Μπράιαντ πήρε το «εισιτήριό» του για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ απευθείας από το Λύκειό του, το Lower Merion High School.

Ολη η καριέρα του Κόμπι Μπράιαντ αφιερώθηκε στους Λος Αντζελες Λέικερς, οι οποίοι προς τιμήν του, το 2017, απέσυραν τις φανέλες με τους αριθμούς 8 και 24 που φόρεσε κατά τη συναρπαστική διαδρομή του με την ομάδα.

Βίντεο – αφιέρωμα στον «μάγο» Κόμπι Μπράιαντ

Ενα καθηλωτικό βίντεο – αφιέρωμα στον Κόμπι Μπράιαντ:

Μεταξύ πολλών ακόμη επιτευγμάτων, ο Κόμπι Μπράιαντ επιλέχθηκε 16 φορές ως All-Star και 12 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα. Είναι μέχρι σήμερα ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του NBΑ με 33.643 πόντους -προσπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στο τελευταίο του παιχνίδι, το 2016, και σε ηλικία 38 ετών, ο Κόμπι Μπράιαντ σημείωσε 60 πόντους.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi

Μαρία Σακκάρη: Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells.

e-enimerosi