Αθλητισμός

Τροπολογία – έκτρωμα και επιτροπή – σκάνδαλο: Ο ΠΑΟΚ περνά στην αντεπίθεση

Οι τέσσερις λόγοι που ο ΠΑΟΚ αντιδρά στην τροπολογία – έκτρωμα και απαιτεί την εκδίκαση της υπόθεσης για να αποδείξει την αθωότητά του

Η προσπάθεια καταδίκης του ΠΑΟΚ χωρίς καν να γίνει δίκη, συνεχίστηκε με την υπερψήφιση μιας τροπολογίας – έκτρωμα, την οποία ήδη κάποιοι προσπαθούν να την μετατρέψουν σε δήθεν «σωσίβιο» του «Δικεφάλου του βορρά». Οι «ασπρόμαυροι», με ανακοίνωσή τους, πήραν θέση για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, δείχνοντας πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να γίνει αυτό που όλοι οι υπόλοιποι αποφεύγουν μεθοδικά: Να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης.  Μια υπόθεση που μέχρι στιγμής έχει εξεταστεί από μια διάτρητη επιτροπή και η οποία δεν έχει φτάσει ακόμα στη τακτική δικαιοσύνη.

Είναι πλέον ξεκάθαρη η προσπάθεια παρουσίασης του ΠΑΟΚ ως ευνοημένου, για μια υπόθεση για την οποία κάποιοι επιμένουν να τον καταδικάζουν πριν καν τον δικάσουν. Οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ φωνάζει στην προσπάθειά του να βγάλει από πάνω του ένα στίγμα που μεθοδευμένα προσπαθούν να του αφήσουν είναι συγκεκριμένοι:

  1. Ο ΠΑΟΚ «σύρθηκε» ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την πρώτη της συνεδρίασης εξέτασης της υπόθεσης να έρχεται στις 19/12/2019, και την αντικατάσταση μελών της από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να καταγράφεται στις 17/12/2019, δυο μέρες νωρίτερα. Η χρονική στιγμή στην οποία ο Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε να αντικαταστήσει τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που φανερώνει προθέσεις, καθώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταγγείλει την παρατυπία που υπάρχει όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν προκειμένου να γίνει αυτή η αντικατάσταση. Πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι ο Νικόλαος Τζουλάκης, για τον οποίο το «Έθνος της Κυριακής» κατάγραψε με κάθε λεπτομέρεια το βιογραφικό του, παρουσιάζοντας όλες τις «σκιές» που έχουν υπάρξει σε αυτό, στη διαδρομή του ως εισαγγελέας.
  2. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η σύνθεση της οποίας θα πρέπει να ελεγχθεί, εξέτασε την υπόθεση και προχώρησε σε μια εισήγηση που δεν είναι δεσμευτική. Ο ΠΑΟΚ δε ζητά να αθωωθεί. Ζητά να δικαστεί ενώπιον τακτικών δικαστών, ανθρώπων που έχουν τις νομικές γνώσεις να ασχοληθούν με την υπόθεση, έτσι ώστε να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του και να προσκομίσει τις αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει ουδεμία υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, δεν υπάρχει ουδεμία σύνδεση του Ιβάν Σαββίδη με την ΠΑΕ Ξάνθη. Ο ΠΑΟΚ δηλώνει αθώος και κάποιοι προσπαθούν να τον εμφανίσουν ένοχο πριν καν η υπόθεση οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
  3. Ο ΠΑΟΚ αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, έχοντας επίσης αντιληφθεί πολύ καλά και τους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέθεσε τροπολογία – έκτρωμα, με μοναδικό σκοπό να εμφανιστεί ως «σωτήρας» του ΠΑΟΚ. Ενός ΠΑΟΚ που επαναλαμβάνουμε κάποιοι καταδίκασαν πριν καν η υπόθεση εκδικαστεί.
  4. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, ιδίως μετά την κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό, παρουσιάζοντας τεχνηέντως τον ΠΑΟΚ ως ευνοημένο. Προς αυτήν την κατεύθυνση και με τις ίδιες νόμιμες οδούς, οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του βορρά» θα προσφύγουν στα δικαστήρια κατά μελών της ΕΕΑ. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά από την ΠΑΕ «οι κ.κ. Τζουλάκης, Αρκούδης, Φαραντούρης, θα λογοδοτήσουν ενώπιον κανονικών δικαστηρίων, όπου θα κληθούν να τεκμηριώσουν το διάτρητο έκτρωμά τους. Μια πολιτική απόφαση δηλαδή, χωρίς νομικό υπόβαθρο και εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από τον Αυγενάκη, εντολοδόχο του Μαρινάκη».

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi

Μαρία Σακκάρη: Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells.

e-enimerosi