Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η NASA για την εκτόξευση ηλιακού ήχου Orbiter, δραστηριότητες Prelaunch

Μια συνεργασία μεταξύ ESA & NASA, ξεκινά την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, για να μελετήσει τις εσωτερικές λειτουργίες του πιο κοντινού μας αστεριού!

Η NASA στοχεύει στις 11:03 μ.μ. EST την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου για την εκτόξευση του Solar Orbiter, μιας διεθνούς συνεργασίας  μεταξύ της ESA (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία) και της NASA. Το διαστημικό σκάφος θα ξεκινήσει με ένα πυραύλο United Launch Alliance Atlas V 411 από το Space Launch Complex 41 στο σταθμό αεροπορικής δύναμης Cape Canaveral (CCAFS) στη Φλόριντα.

Η ζωντανή κάλυψη θα ξεκινήσει από την τηλεόραση της NASA και την ιστοσελίδα της την  Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, με εκδηλώσεις προ-εκκίνησης.

Το Solar Orbiter θα παρατηρήσει τον ήλιο με τηλεσκόπια υψηλής χωρικής ανάλυσης και θα καταγράψει παρατηρήσεις στο περιβάλλον που άμεσα περιβάλλει το διαστημικό σκάφος για να δημιουργήσει μια μοναδική εικόνα για το πώς ο Ήλιος μπορεί να επηρεάσει το διαστημικό περιβάλλον σε όλο το ηλιακό μας σύστημα. Το διαστημικό σκάφος θα παράσχει επίσης τις πρώτες εικόνες των πόλων του Ήλιου και το μαγνητικό περιβάλλον που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ εκεί, το οποίο βοηθάει τον ηλιακό κύκλο του 11ου έτους της Sun και την περιοδική εκτόξευση των ηλιακών καταιγίδων.

Η πλήρης κάλυψη της αποστολής έχει ως εξής 

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

1 μ.μ.: Διάσκεψη ειδήσεων Prelaunch με εκπροσώπους της NASA, της ESA, της United Launch Alliance, της Airbus Defense and Space και της 45ης Space Wing της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

2:30 μ.μ .: Επιστημονική ενημέρωση με εκπρόσωπους της NASA και του ESA

Οι δραστηριότητες προετοιμασίας και εκτόξευσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν στο CCAFS και στο κοντινό Κένεντι Space Center της NASA. Οι προθεσμίες διαπίστευσης των μέσων ενημέρωσης έχουν λήξει. Τα μέσα ενημέρωσης που θα ήθελαν να προσέλθουν στην συνέντευξη Τύπου και την επιστημονική ενημέρωση θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στο Κέντρο Τύπου Kennedy στο 321-867-2468 το αργότερο στις 12:45 μ.μ. στις 7 Φεβρουαρίου.

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου

10:30 μμ: Ξεκινά η κάλυψη εκτόξευσης

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποστολή του Solar Orbiter, την εκδήλωση προθέρμανσης και τις εκδηλώσεις εκτόξευσης είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση:

https://www.nasa.gov/feature/nasa-to-broadcast-solar-orbiter-launch-prelaunch-activities

και

https://www.nasa.gov/solar-orbiter

πηγή: nasa.gov

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi