Εθνικά Θέματα

Έτσι θα αναβαθμιστούν τα ελληνικά Leopard!

Την Παρασκευή έγινε από την κατασκευάστρια εταιρεία των Leopard 2, KMW, καθώς και την ελληνική εταιρεία HDVS, παρουσίαση με όλες οι εξελίξεις στο πρόγραμμα αναβάθμισης των αρμάτων μάχης Leopard 2A4 διεθνώς.

Η εταιρεία, που γνωρίζει πως ο Ελληνικός Στρατός συντηρεί με μεγάλη προσπάθεια, και φυσικά κόστος, τα ηλεκτρονικά των 183 αρμάτων μάχης Leo2A4. Τα τελευταία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της δύναμης τεθωρακισμένων του ΕΣ, και επουδενί δεν μπορεί να παραμείνουν στο επίπεδο Α4 περισσότερο, καθώς, εκτός των προβλημάτων επιβίωσης έχουν και σημαντικό πρόβλημα “συντηρησιμότητας”.

Οι δυο εταιρείες παρουσίασαν τις εξελίξεις και τις επιλογές διαφόρων χωρών σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά. Τα τελευταία είναι προηγούμενης γενιάς από αυτά του Leo2HEL και χωρίς αμφιβολία χρειάζονται εκσυγχρονισμό. Οι περισσότερες χώρες αναβαθμίζουν τα εν λόγω άρματα, και μάλιστα η έκδοση Α4 είναι είδος σε ανεπάρκεια, καθώς όλα τα αποθέματα έχουν πωληθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Η KMW επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στις λύσεις εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών (που ενδιαφέρουν, να μην πούμε “καίνε” τον Ελληνικό Στρατό”) και της επιπλέον θωράκισης. Θυμίζουμε πως η πολεμική εμπειρία των Leo2A4 σε τουρκικά χέρια δεν είναι καθόλου θετική, και στις τελευταίες επιχειρήσεις έχουμε δει μόνο Μ60Τ να περνούν τα σύνορα με τη Συρία. Αντίθετα, μια ή δυο επιλαρχίες Leo2A4 έχουν μεταφερθεί στα Κατεχόμενα της Κύπρου, σαν μια λύση απέναντι στα κυπριακά T-80U.

Στις δυνατότητες αναβάθμισης μπορεί να μπει και το νεότερο πυροβόλο L55 αντί του L44, αλλά αυτό, όπως και το σύστημα αυτοπροστασίας έχουν να κάνουν κυρίως με το ποσό που μπορεί να διαθέσει ο ΕΣ για τα άρματα αυτά. Καθώς το θέμα είναι σοβαρό, το παρακολουθούμε και θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Σχετικές αναρτήσεις

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi

Η Άγκυρα: Θέτει θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, με αφορμή θαλάσσια πάρκα.

e-enimerosi