Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του IUPAC global women’s breakfast 2020

Γυναίκες και άνδρες σε Παγκόσμια κλίμακα, από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από κάθε επιστημονική οργάνωση, ένωση και σωματείο, από τον ιδιωτικό τομέα ή δημόσιο τομέα, καλούνται να λάβουν μέρος στις Εκδηλώσεις.

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση που διοργανώθηκε πέρσι, κατά τη διάρκεια των 100 ετών από την ίδρυση της IUPAC (Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας), φέτος, διοργανώνεται εκ νέου η εκδήλωση  «Παγκόσμιο Πρωινό Γυναικών –Global Women’s Breakfast IUPAC GWB2020» με τίτλο: “Οικοδόμηση Δεσμών για τη Δημιουργία Μελλοντικών Ηγετών”.

Γυναίκες και άνδρες σε Παγκόσμια κλίμακα, από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από κάθε επιστημονική οργάνωση, ένωση και σωματείο, από τον ιδιωτικό τομέα ή δημόσιο τομέα, καλούνται να λάβουν μέρος στις Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 12 Φεβρουαρίου, την επομένη της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη.

Στόχος της εκδήλωσης, GWB2020 είναι να δημιουργήσει ένα συνεχόμενο χωρικά εικονικό δίκτυο, όπου οι γυναίκες που υπηρετούν την Χημεία και συναφείς με αυτήν επιστήμες, σε όλο τον κόσμο να έχουν τη δυνατότητα ουσιαστικής επικοινωνίας προκειμένου να υποστηρίξουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες και να αναπτύξουν δεξιότητες ηγεσίας.

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών υποστηρίζει τις δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Ελλαδικό χώρο, πιο συγκεκριμένα:

Το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα φιλοξενήσει γυναίκες χημικούς για να γιορτάσουν τα επιτεύγματα των γυναικών στη χημεία. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Α15 του Τμήματος Χημείας στις 9:00-11.00, όπου ένα πάνελ γυναικών χημικών από το χώρο της Ακαδημαϊκής κοινότητας, της Βιομηχανίας, της Εκπαίδευσης και της  Ε.Ε.Χ. θα κάνουν μία σύντομη παρουσίαση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Υπεύθυνη εκδήλωσης είναι η καθηγήτρια κα. Χριστιάνα Μητσοπούλου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων μέσω των διευθύνσεων twitter @cmitsop1 και @uoa_gr .

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα από τις 11:00 ως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Γυναίκες χημικοί όλων των ηλικιών, που εργάζονται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, κλινικοί επιστήμονες, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμβουλοι, κλπ θα συναντηθούν για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τους στόχους τους. Σκοπός της συνάντησης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των γυναικών στη χημεία και η τόνωση του διεθνούς δικτύου που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της αντίστοιχης εκδήλωσης του 2019 καθώς επίσης ο προβληματισμός σχετικά με τρέχοντα θέματα της χημείας και η διεύρυνση των επαγγελματικών οριζόντων των νέων συναδέλφων. Υπεύθυνη Εκδήλωσης η καθηγήτρια κα. Φανή Σακελλαριάδου, η οποία είναι Επίτιμο Μέλος του Chemistry and Environment Division της IUPAC.

πηγή: iatronet.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi