Εθνικά Θέματα

Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν ζήτησε από Μητσοτάκη μοιρασιά στην Ανατολική Μεσόγειο

Νέο μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη

Νέα προκλητική δήλωση έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις συναντήσεις μεταξύ Ερντογάν και Μητσοτάκη σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο. «Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας, να είστε ειλικρινείς, να μιλήσουμε, να μάθετε να μοιράζεστε στην Ανατολική Μεσόγειο, όλοι έχουν δικαιώματα» είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο TRT.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τσαβούσογλου, Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών να κάνουν προετοιμασία για την «τουρκική μειονότητα στη Θράκη», όπως τη χαρακτήρισε ο Τσαβούσογλου, καθώς επίσης για το τζαμί στην Αθήνα και την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη, προσωπικά, εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς. Αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ» ανέφερε. Ερωτηθείς για το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού θα πάει και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να στείλει επιπλέον πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.

Συνεχόμενες οι παραβιάσεις

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με τουρκικά F-16 να κάνουν νέο μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο. Ειδικότερα, σήμερα στις 10:04, στις 10:05, στις 10:07, στις 10:08 και στις 10:13, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς και την Κίναρο στα 24.000, 28.000, 28.000, 14.000 και 25.000 πόδια, αντίστοιχα.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi