Ιστορία Πολιτισμός

Ήρθε η ώρα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστρέψουν στον νόμιμο τόπο τους, στην Ελλάδα, όπου ανήκουν.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε τη λέξη, να διορθώσουμε μια ιστορική αδικία, και #bringthemback Σπίτι!

Η μεγαλύτερη πολιτιστική καμπάνια στην Ελλάδα, με σκοπό την επανένωση του Μνημείου του Παρθενώνα. Με πάνω από 15.000.000 εμφανίσεις παγκοσμίως! Με περισσότερες από 1.000.000 συμμετοχές, μπορούμε να θέσουμε το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών της Παρθενώνας στην Ελλάδα, ώστε να επανενωθεί το Μνημείο και να ξανασυμβεί ως το λαμπρό, υπερήφανο όποτε ήταν όταν χτίστηκε. 

  Ας πούμε όλοι ένα μεγάλο μπράβο και στα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής! Το όραμα του Bring Them Back, ενέπνευσε δασκάλους και παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου και δημιούργησαν ένα υπέροχο βίντεο, με ένα τραγούδι αφιερωμένο στην επιστροφή των μαρμάρων στην πατρίδα τους, την Ελλάδα! Το βίντεο αυτό θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης και θα μεταφέρει το δίκαιο ζητούμενο της επανένωση του μνημείου! Μπράβο στους δασκάλους για την πρωτοβουλία να εμπνεύσουν τα παιδιά και να μεταλλάξουν την γνώση γύρω από το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα! Και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στα παιδιά που έδωσαν την ψυχή τους σε αυτή την ενέργεια! Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής, κο. Νίκο Καμήλο, που επικοινωνούν μαζί μας και μας έστειλε αυτό το πολύ όμορφο εγχείρημα. Κάθε όραμα, μια ελπίδα, στο μουσείο διεκδικήθηκε σαφώς να επιστρέψει στο αττικό φως για να αναστηλώσει από την αρχή τα γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στο φως. Την ανάγκη να γυρίσουμε εδώ αισθανόμαστε όλοι βαθιά στο γενέθλιο της γης να βρεθούν, δεν έχουν θέση αλλού, να ενωθούν δεν έχουν θέση αλλού. Μες στα μάτια τους, αν θες να δεις την ιστορία μίας εποχής από τον Έλγιν μέχρι και τη Μελίνα κάθε όραμα και μια ελπίδα για κάθε όραμα και μια ελπίδα. Ό, τι βλέπεις είναι δείγμα αρπαγής κλείνει την αλήθεια της αρχαίας ζωής του Φειδία και του Περικλή. Και αν τώρα μαζί τους προσπαθήσω να τους επιστρέψω για να δεις να μην φοβάσαι, σκέψου μόνο σοφά ποτάμι την ιστορία και η ώρα κυλά μία ελπίδα Στο μουσείο διεκδικήθηκε σαφώς να επιστρέψει στο αττικό φως για να αναστηλωθεί από την αρχή τα γλυπτά, της Παρθενώνας να επιστρέψουν στο φως.

πηγή: parthenonuk & bringthemback

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας