Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Το Hubble παρουσιάζει μια σπείρα με ένα παρελθόν.

Εκθαμβωτικός. Αυτός ο σπειροειδής γαλαξίας, που συλλαμβάνεται εδώ, μπορεί να βρεθεί 120 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Αυτός ο γαλαξίας ήταν ένα από τα χιλιάδες αντικείμενα που ανακάλυψε ο αστρονόμος William Herschel – σχεδόν 200 χρόνια πριν ξεκινήσει το Hubble.

Αυτή η εικόνα ενός αρχέτυπου σπειροειδούς γαλαξία συλλήφθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble NASA / ESA. 

Το θέμα αυτής της εικόνας είναι γνωστό ως NGC 691 και μπορεί να βρεθεί περίπου 120 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Αυτός ο γαλαξίας ήταν ένας από τους χιλιάδες αντικειμένων που ανακάλυψε ο αστρονόμος William Herschel κατά τη διάρκεια της παραγωγικής του δεκαετίας, πέρασε το κυνήγι για το χαρακτηρισμό και την καταλογογράφηση μιας ευρείας γκάμας γαλαξιών και νεφών που ήταν ορατοί σε όλο τον νυχτερινό ουρανό – σχεδόν 200 χρόνια πριν ξεκινήσει το Hubble. 

Η περίπλοκη λεπτομέρεια που είναι ορατή σε αυτήν την εικόνα θα ήταν πιθανόν εξαιρετική για τον Herschel. Το Hubble κατάφερε να καταγράψει ένα εντυπωσιακό επίπεδο δομής στα στρώματα των αστέγων και των σπειροειδών βραχιόνων του NGC 691 – όλα τα ευγένεια της ευρυγώνιας φωτογραφικής μηχανής 3 του τηλεσκοπίου.

πηγή: nasa

Σχετικές αναρτήσεις

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi

Η έκλειψη ηλίου της 8ης Απριλίου θα φέρει περίεργες εικόνες, ήχους και συναισθήματα.

e-enimerosi