Εθνικά Θέματα

Όταν πρόκειται για την εθνική ασφάλεια η ανοχή έχει όρια!

*Του Δημήτρη Γ. Απόκη

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα δέχεται μια συντονισμένη επίθεση με όπλο δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, τους οποίους το απολυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, σπρώχνει συντονισμένα σε όλο το μήκος των συνόρων μας. Βασικός στόχος της η αποσταθεροποίηση της χώρας σε μια πολύ δύσκολη και ευαίσθητη στιγμή, εάν αναλογιστεί κανείς την σε εξέλιξη διεθνή κρίση λόγω του ιού Covid 19. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, δυστυχώς για τη χώρα,  εμφανίστηκαν και πάλι, οι γνωστοί κατ΄ επάγγελμα εθνικοί μειοδότες.

Το χειρότερο με αυτή την εγκληματική ιστορία είναι ότι δεν περιορίζεται σε πρόσωπα αλλά βρίσκει στέγη, στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία για σχεδόν πέντε χρόνια κυβέρνησε αυτόν τον τόπο, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε, γεμίζοντας τη χώρα με δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, ξεκινώντας με την εθνική μειοδοσία του ανοίγματος των συνόρων το 2015.

Εάν διαβάσει κανείς τα σχόλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τις αναρτήσεις στο left.gr και άλλες φιλικά προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση ιστοσελίδες και έντυπα, θα νομίσει ότι ακούει την προπαγάνδα του καθεστώτος Ερντογάν. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τα περί δηλητηρίου των (δήθεν) προσφύγων στον Έβρο. Τη δήλωση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, εξελίσσεται σε Όρμπαν της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τη δήλωση στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι οι χθεσινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ είναι παράνομες, και άλλα τέτοια πολλά.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ας το καταλάβουν κάποιοι.

Όταν πρόκειται για εθνική ασφάλεια και για το εθνικό συμφέρον της πατρίδας εάν δεν το κατέχουν και δεν μπορούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών καλό θα είναι, το λιγότερο, να σιωπούν.

Η εποικοδομητική κριτική σε μια δημοκρατία είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη. Η εθνική μειοδοσία είναι έγκλημα και πρόκληση του κοινού αισθήματος.

Το ίδιο ισχύει και για τους δήθεν πατριώτες, στην ουσία κοινούς εγκληματίες, που πουλάνε άκρατο πατριωτισμό, βρίζοντας χυδαία πολιτικούς και θεσμούς, με αποτέλεσμα να εξάγουν στα διεθνή δίκτυα μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας.

Λάθη έχουν γίνει και η καθυστέρηση σε μια πιο αποφασιστική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι γεγονός. Η αντίδραση όπως της κυβέρνησης και πάνω από όλα η μάχη που δίνουν, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, είναι άξια συγχαρητηρίων από όλους.

Πρέπει όλοι, σαν μια γροθιά, να είμαστε δίπλα τους και να το βροντοφωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση, μέσα και έξω από τη χώρα.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το επόμενο στάδιο μετά τις χθεσινές καθόλα ορθές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, η επόμενη κίνηση είναι μια πιο assertive (διεκδικητική) στάση έναντι των συμμάχων μας, κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος Μισέλ και η κυρία Ούρσουλα Βον Ντερ Λάϊεν, που θα μας κάνουν την τιμή να μας επισκεφθούν αύριο, καλό θα είναι να τα ακούσουν ένα χεράκι. Να τα ακούσουν με Ελληνική λεβεντιά παλιάς κοπής, όσο αφορά τα κανάκεμα του δικτάτορα της Άγκυρας, διότι η υπευθυνότητα της Ελλάδας έχει και όρια. Ας του δώσουμε να καταλάβουν ότι μπορούμε και εμείς να παίξουμε ασύμμετρα, απέναντι στο άνευρο χάλι των Βρυξελλών, όχι μόνο για να προστατεύσουμε το εθνικό μας συμφέρον, αλλά για προστατεύσουμε και τους ίδιους από τη μαλθακότητα που τους διακρίνει.

Αλλά με τους εγχώριους εθνικούς μειοδότες, η υπομονή εξαντλείται. Θα πρέπει πλέον ο κάθε κατεργάρης να μπαίνει στη θέση του. Αρκετά τους έχουμε αφήσει να αλωνίζουν. Όταν δέχεσαι πισώπλατη μαχαιριά δεν απαντάς με αξιοπρέπεια.

Ας το πούμε όπως είναι. Εθνική μειοδοσία και ευθεία απειλή στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

 

*Ο Δημήτρης Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος,    Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of International          Studies, The Johns Hopkins University, μέλος του The International Institute of Strategic Studies, και διετέλεσε επί σειρά ετών, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο  Λευκό Οίκο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον.  

πηγή: thepresident

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi