Εθνικά Θέματα

Έτσι μπράβο Διακινητής μεταναστών η Τουρκία-Κυριάκος Μητσοτάκης: Ασύμμετρη απειλή στα σύνορά μας – Διακινητής μεταναστών η Τουρκία

Το ζήτημα δεν είναι πλέον προσφυγικό αλλά έχει γίνει μια ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης που εξελίσσεται με σχέδιο μετατρέποντας την Τουρκία σε διακινητή μεταναστών, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης των επικεφαλής της ΕΕ και την ενημέρωσή τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Οι δημόσιες απειλές του ίδιου του Τ. Ερντογάν, η μεταφορά χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα με λεωφορεία και η βία που χρησιμοποιείται από όσους θέλουν να εισβάλλουν στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν την αλήθεια και διαψεύδουν την προπαγάνδα και τα fake news, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Τουρκία παραβιάζει την κοινή δήλωση με την ΕΕ προσθέτοντας πως η παρουσία της ηγεσίας της Ευρώπης σήμερα στέλνει σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές. Τονίζοντας πως η Ε.Ε δεν έχει πράξει το σύνολο των υποχρεώσεών της σημείωσε πάντως ότι η στήριξη που παρέχεται είναι σημαντική, όπως και το γεγονός πως είδαν ακριβώς τι έχει συμβεί.

«Είδαμε», είπε, «τι συμβαίνει μακριά από την ύπουλη προπαγάνδα» ανέφερε καθώς και το γεγονός πως η Τουρκία κάνει πράξη την απειλεί της επιχειρώντας να στείλει παρανόμως χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα εκβιάζοντας την Ευρώπη.

«Θα προστατέψουμε τα ελληνικά σύνορα και τα σύνορα της Ευρώπης» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προστατέψει με κάθε τρόπο «τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως με τη σημερινή τους επίσκεψη στον Έβρο οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών είχαν τη ευκαιρία να δουν τι πραγματικά συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, «μακριά από την ύπουλη προπαγάνδα των ψεύτικων ειδήσεων που κυκλοφορούν για να κρύψουν την αλήθεια».

«Η Τουρκία κάνει πράξη την ομολογημένη απειλή της και επιχειρεί να στείλει δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένους ανθρώπους παρανόμως στην Ελλάδα ζητώντας ανταλλάγματα, αν και η ίδια έχει πλέον χαρακτηριστεί ασφαλής χώρα, αποτελώντας ντεφάκτο την πατρίδα πολλών από αυτούς, εξακολουθεί να τους χρησιμοποιεί ως γεωπολιτικούς μοχλούς για τους δικούς της σκοπούς», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχουν τεκμήρια που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε «επίσημο διακινητή μεταναστών» και ανέφερε δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με την απειλή ότι θα ανοίξει τις πύλες των μεταναστών για την Ευρώπη. Επίσης τα βίντεο που δείχνουν δωρεάν μετακινήσεις χιλιάδων ανθρώπων με τουρκικά λεωφορεία και συνοδεία στρατοφυλακής, οι μαρτυρίες όσων έφτασαν στον Έβρο, όπως και τα μηνύματα των δουλεμπόρων που γράφουν για δήθεν ανοιχτά σύνορα.

«Η παράνομη εισβολή χιλιάδων ανθρώπων παίρνει τη μορφή της επιβουλής του εθνικού μας εδάφους, με εμπροστοφυλακή συχνά ανθρώπους άγνωστης προέλευσης, αλλά και αγνώστων σκοπών, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν απροκάλυπτα βία για εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια και εκτοξεύουν δακρυγόνα που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Είναι υποχρέωση μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας μου και αυτό θα κάνω, ενώ είναι υποχρέωση της Ευρώπης να βοηθήσει την Ελλάδα και αυτό θα κάνει».

Ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι η Ευρώπη δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς της Τουρκίας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμη να στηρίξει την Τουρκία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Συρίας, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και θα τα προστατεύσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει:ότι η χώρα μας «αναμένει απτή αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση», λέγοντας πως η σημερινή παρουσία ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηγεσίας στον Έβρο στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς όλους.

πηγή: www.liberal.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi