Πολιτική

Τα σκληρά παζάρια του Ερντογάν με την Ευρώπη – Τι ζητεί και τι προτίθεται να κάνει

Ολες οι λεπτομέρειες ενόψει της κρίσιμης επικοινωνίας Μέρκελ – Ερντογάν

Με φόντο την επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν, το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Die Welt, αποκαλύπτει τι επιζητά ο Τούρκος πρόεδρος και, βέβαια, τι είναι διατεθειμένος να δώσει, με φόντο το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό ζήτημα. Ο Παντελής Βαλασόπουλος,  μετέδωσε ότι έχει ξεκινήσει το ανατολίτικο παζάρι του Ερντογάν και πως, ουσιαστικά, η Ελλάδα είναι ο σάκος του μποξ για αυτά που θέλει να πάρει ο Τούρκος πρόεδρος από την Ευρώπη.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας ζητεί τελωνειακή ένωση με την Ευρώπη -να μην πληρώνουν τα τουρκικά προϊόντα δασμούς- κατάργηση της βίζας που θέλουν να μπουν στην ΕΕ, νέο πακέτο χρηματοδότησης για το Προσφυγικό και, βέβαια, υποστήριξη στα όσα θέλει να κάνει στη Συρία.

Αντίστοιχα, τι προτίθεται να δώσει – στην περίπτωση που θα πάρει τα παραπάνω: θα πάρει πίσω όλους τους παράνομους μετανάστες από την Ελλάδα, θα έχει αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους στη μεθόριο Ελλάδας-Τουρκίας. Με αυτά τα αιτήματα και προτάσεις θα μεταβεί ο Ερντογάν στις Βρυξέλλες, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα κυλήσει αυτή η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δείτε το θέμα όπως μεταδόθηκε από το Open Tv:

πηγή: ethnos

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi