Πολιτική

ΕΕ: Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας

Την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνει ότι είναι αναγκαίο για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την επιδημία του κοροναϊού, επιβεβαίωσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Εκτός από τα κυρίαρχα ζητήματα της υγείας, αποφασίστηκαν μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας και ένα ειδικό ταμείο ύψους 25 δισ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας.

«Περιορισμός της εξάπλωσης του ιού. Τα κράτη μέλη συμφώνησαν ότι η υγεία των πολιτών μας είναι η πρώτη προτεραιότητα και ότι τα μέτρα πρέπει να βασίζονται στην επιστήμη και τις ιατρικές συμβουλές. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα, ώστε να μην έχουν υπερβολικές συνέπειες για την κοινωνία μας στο σύνολό της», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Οι 4 προτεραιότητες που έθεσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι:

1. Περιορισμός της εξάπλωσης του ιού

2. Αποφυγή ελλείψεων σε ιατρικό εξοπλισμό

3. Έρευνα για εμβόλιο

4. Αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών

«Όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις, τα βασικά μέτρα αντιμετώπισης αυτής της επιδημίας, να αντιμετωπίσουμε επίσης όλες τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει και να αποφύγουμε κάθε μορφή οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αστάθειας, με τα απαραίτητα μέτρα στον τομέα αυτό», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στο κλίμα ομοψυχίας πάντως ο Γάλλος Πρόεδρος επέκρινε τη στάση της Σλοβενίας και της Αυστρίας να κλείσουν τα σύνορα με την Ιταλία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «κακή».

πηγή: gr.euronews

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi