Διασπορά

Τα 30 χρόνια δράσης γιόρτασε η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία»

Τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου. Στον μεγάλο αυτό επετειακό χορό παρευρέθηκε και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων «Πόντος». Να θυμίσουμε ότι τα δύο σωματεία επισφράγισαν τις άψογες σχέσεις τους υπογράφοντας πρωτόκολλο αδελφοποίησης τον Δεκέμβριο του 2019, στα Αλωνάκια Κοζάνης.

Τα χορευτικά τμήματα και των δύο σωματείων παρουσίασαν ποντιακούς χορούς και ακολούθησε ποντιακό γλέντι.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν όλοι όσοι έχουν βοηθήσει και υπηρετήσει το σωματείο με κάθε δυνατό τρόπο. Στη συνέχεια η ποντιακή μουσική πήρε το λόγο και ο κόσμος διασκέδασε μέχρι αργά το βράδυ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γιώργος Ιωαννίδης (τραγούδι), ο Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι), ο Γιάννης Κουρτίδης (τραγούδι), ο Μπάμπης Κεμανετζίδης (λύρα, κλαρίνο), ο Μπάμπης Λαζαρίδης (λύρα), ο Γιάννης Αραματανίδης (αγγείο, φλογέρα), ο Χρήστος Ανδρονικίδης (νταούλι) και ο Γιάννης Πολυχρονίδης (νταούλι).

Το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγάρδη Ελένη Λιανίδου, η οποία απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.

πηγή: pontos-news

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.