Κοινωνία Κόσμος

Ευρώπη: Πάνω από 100.000 τα κρούσματα του κορωνοϊού

Και μαζί με τα κρούσματα δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά οι νεκροί κατά εκατοντάδες, ειδικά στην Ιταλία

Ο κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες κόσμο σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ εξακολουθεί να εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς μέρα με την ημέρα.

Κρούσματα και νεκροί στην Ευρώπη

Ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν στην Ευρώπη έχει ξεπεράσει τις 100.000, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 17:00 GMT σήμερα την Πέμπτη.

Η Ευρώπη έχει τουλάχιστον 100.470 καταγεγραμμένες μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένων 4.752 θανάτων, ξεπερνώντας την Ασία με 94.253 κρούσματα και 3.417 θανάτους. Αυτός ο αριθμός διαγνωσμένων περιπτώσεων αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, καθώς πολλές χώρες κάνουν τεστ μόνο εκείνους με τα σοβαρότερα συμπτώματα.

Εκείνοι που στην ουσία δεν έχουν έντονα συμπτώματα ή είναι τελείως ασυμπτωματικοί, δεν καταγράφονται εύκολα καθόσον δεν εξετάζονται καν. Τη θλιβερή «πρωτιά» έχει η Ιταλία που σήμερα για πολλοστή συνεχόμενη ημέρα, σημείωσε χιλιάδες νέα κρούσματα και εκατοντάδες νεκρούς.

Για την ακρίβεια σήμερα καταγράφηκαν 5.322 νέα κρούσματα φτάνοντας στο σύνολο τα 41,035 και 427 νεκρούς όπου στο σύνολο άγγιξαν τους 3,405. Και η Ισπανία σημείωσε σήμερα τραγικές απώλειες. Σήμερα κατέγραψε 2.626 κρούσματα φθάνοντας στο σύνολο τα 17.395 και 165 νεκρούς που άγγιξαν τους 803 συνολικά.

Πηγή: medicalxpress.com, worldometers.info

Σχετικές αναρτήσεις

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi

Σεισμός 6,1 βαθμών Ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi