Πολιτική

Χρυσό ριμπάουντ με το δολάριο που εξασθεί, προσφέροντας αρωγή στους επενδυτές

Ο χρυσός διαπραγματεύθηκε πάλι πάνω από 1.500 δολ. Η ουγγιά, καθώς το δολάριο σταματάει το ράλι
 Ακόμα αρχίζει για πρώτη φορά με εβδομαδιαία απώλεια από τον Σεπτέμβριο

Οι χρυσός πήρε την κατηφόρα την Παρασκευή καθώς το δολάριο σταμάτησε το ράλι του, καθιστώντας το μέταλλο ελκυστικότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ο Χρυσός κέρδισε το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος του σε περισσότερες από δύο εβδομάδες και το ασήμι προχώρησε. Τα πολύτιμα μέταλλα ανακάμπτουν μετά από ημέρες αμείλικτης πώλησης από επενδυτές που αναζητούν ρευστότητα για να περιηγηθεί στην ακραία μεταβλητότητα που κλονίζει τις παγκόσμιες αγορές

“Αυτό είναι σίγουρα ένας αναστεναγμός για τις αγορές”, δήλωσε ο Simon Harvey, αναλυτής της ξένης χρηματιστηριακής αγοράς στην Monex Europe Ltd., στην τηλεόραση του Bloomberg. Ωστόσο, τα θέματα ρευστότητας θα συνεχίσουν να δημιουργούν ανοδική πίεση στο δολάριο, ανέφερε. “Σε αυτή την αγορά δεν λαμβάνεται τίποτα δεδομένο, πρέπει να λαμβάνετε κάθε μέρα όπως έρχεται.”

Χρυσό κεφάλια για την πρώτη εβδομαδιαία απώλεια από τον Σεπτέμβριο

Ο χρυσός συνήθως κινείται αντίστροφα στο αμερικανικό νόμισμα, το οποίο έπεσε σε ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, με το χρυσό να παίρνει ένα μαξιλάρι στο δολάριο ως το προτιμώμενο καταφύγιο.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 1,4% φθάνοντας στα 1,491,59 δολ. Η ουγγιά στις 11:32 π.μ. στη Νέα Υόρκη, με το μεγαλύτερο κέρδος από τις 5 Μαρτίου. Το ράλλυ καταγράφει την εβδομαδιαία πτώση του μετάλλου στο 2,5% μετά από πτώση 8,6% την περασμένη εβδομάδα, το χειρότερο από το 1983.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα προχώρησαν επίσης, με το ασήμη να διαπραγματεύεται στα 12,597 δολ. Η ουγγιά μετά από άλμα έως 7,5%, το πολύ από τον Δεκέμβριο του 2014. Ο χαλκός έχει πληγεί σκληρά από την παγκόσμια πώληση, υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι τα χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται αγοράζουν το μέταλλο τις δύο τελευταίες ημέρες.

πηγή 

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi