Πολιτική

Συνεχίζονται τα τεχνικά προβλήματα στο Χρηματιστήριο

Αν και κατά την έκτακτη προσυνεδρίαση που άρχισε στις 12:15 τοποθετήθηκαν εντολές από τους επενδυτές, η έναρξη της κύριας συνεδρίασης εξακολουθεί να έχει προβλήματα.

Όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση αναβάλλεται εκ νέου, καθώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα στην παροχή των δεδομένων, με την αγορά να βρίσκεται σε αναβρασμό.

Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι η συνεδρίαση θα  ξεκινούσε με δυο ώρες καθυστέρηση, καθώς τα τεχνικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν το πρωί κατέστησαν αδύνατη την έναρξη των συναλλαγών.

Η προσυνεδρίαση είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 12:15 και η κύρια συνεδρίαση στις 12:30.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr τεχνικά προβλήματα καταγράφονται στο σύστημα διαπραγμάτευσης των τιμών των μετοχών σήμερα, με τη συνεδρίαση να μην έχει αρχίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψαν τεχνικά προβλήματα τα οποία οφείλονται στην αναβάθμιση των συστημάτων η οποία έπρεπε έπρεπε να γίνει σήμερα.

Σε επικοινωνία με τους παρόχους αναφέρθηκε ότι γίνονται προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα στην παροχή των δεδομένων.

Πάντως, το κλίμα στις αγορές παραμένει αρνητικό, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 4%. Όπως αναφέρουν εγχώριοι αναλυτές το επόμενο διάστημα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή χωρίς βιαστικές αγορές. Άλλωστε ουδείς γνωρίζει ακόμη πότε θα σταματήσει η μεγάλη διόρθωση που ήδη έχει κοστίσει στο ΧΑ σχεδόν 24 δισ. Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψιν και τα χαμηλά των 469 μονάδων στις 17 Μαρτίου, τότε η απώλεια στην κεφαλαιοποίηση έφτανε στα 28 δισ. ευρώ.

Τεχνικά τώρα, η αντίδραση από τη ζώνη των παλαιών χαμηλών ήρθε ενώ η ζώνη των 473 μονάδων συνεχίζει να είναι στήριξη, διάσπαση της οποίας μπορεί να μας φέρει στις 446 μονάδες. Οι 583 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση, η διάσπαση της οποίας μπορεί να μας φέρει στις 610 μονάδες. Στον FTSE 25, μια κατοχύρωση των 1.340 μονάδων σε κλείσιμο μπορεί να μας φέρει στις 1.510 ή στις 1.542 μονάδες, ενώ οι 1.250 μονάδες είναι κοντινή και οι 1.135 κύρια στήριξη στην παρούσα.

Απώλειες άνω του 4% στις ευρωαγορές

Την ίδια στιγμή ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ξεκίνησε την εβδομάδα με απώλειες 4,2%, στις 273,60 μονάδες. O δείκτης μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης EuroStoxx 50 χάνει 3,85%.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 4,5% στις 8.518 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 3,96% στις 3.888 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 4,22% στις 4.977 μονάδες.

Ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 2,88%, ενώ απώλειες 4,18% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB.

Στο κόκκινο τα futures της Wall Street

Σημαντική πτώση καταγράφουν και τα futures της Wall Street. Χτες η Γερουσία δεν κατάφερε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών για την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι ψήφοι ήταν συνολικά 47 τη στιγμή που απαιτούνται 60 ψήφοι για να προχωρήσει η διαδικασία. Οι Δημοκρατικοί διαφώνησαν με το γεγονός πως η βοήθεια είναι περισσότερο προσανατολισμένη στο να στηρίξει περισσότερο τη Wall Street και λιγότερο τη βασική αγορά. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Chuck Schumer, δήλωσε χτες πως η βοήθεια για τον κορονοϊό μπορεί να βοηθήσει τις εταιρίες χωρίς όμως να προστατεύει τους καθημερινούς εργαζόμενους.

Επιπλέον ένας αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ εκτιμά ότι το ποσοστό ανεργίας θα μπορούσε να αυξηθεί από το 3% στο 30% καθώς οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi