Κοινωνία Κόσμος

Η εφαρμογή παρακολούθησης επαφών για κινητά θα μπορούσε να βοηθήσει στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του κοροναϊού

Η πρόταση αυτή έχει σημαντικές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά οι ερευνητές δήλωσαν ότι αξίζουν τον κόπο.

Μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάζεται σε μια εφαρμογή για κινητά που θα μπορούσε να επιταχύνει τον εντοπισμό του νέου κοροναϊού.

Η εφαρμογή τηλεφώνου θα καταγράφει την επαφή του κατόχου με άλλους χρήστες εφαρμογών. Εάν ένας χρήστης εφαρμογής διαγνώσει τον ιό, οι πρόσφατες επαφές του θα λαμβάνουν μηνύματα που θα τους συμβουλεύουν να απομονώσουν. Πρόκειται για μια στρατηγική με προφανείς αρνητικές συνέπειες για την ιδιωτική ζωή των πολιτών, αλλά αυτή που υποστηρίζουν οι ερευνητές αξίζει να συνεχιστεί, δεδομένης της αποτυχίας των μεθόδων εντοπισμού επαφών, της ήδη διαδεδομένης φύσης του ιού και του γεγονότος ότι η εφαρμογή θα είναι προαιρετική ότι τα άτομα θα μπορούσαν να επιλέξουν εθελοντικά να υιοθετήσουν.

Ο David Bonsall, ερευνητής στην Οξφόρδη, δήλωσε ότι “τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν ότι δεν πρέπει όλοι να χρησιμοποιούν την κινητή εφαρμογή για να δουλέψουν. Εάν, με τη βοήθεια της εφαρμογής, η πλειοψηφία των ατόμων απομονωθεί τα συμπτώματα και η πλειονότητα των επαφών τους μπορεί να εντοπιστεί, έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε την επιδημία “.

Το πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητη προσπάθεια από μεμονωμένους προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά, ανέφεραν οι ερευνητές. Αντίθετα, θα έπρεπε να αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς εργαλείων και προγραμμάτων για τον εντοπισμό επαφών που αναπτύσσονται από τις κυβερνήσεις. Η ερευνητική ομάδα που είναι υπεύθυνη για την πρόταση αναφέρει ότι έχει την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. 

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την εξάπλωση του ιού είναι να παραμείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο στο εσωτερικό και να αποφύγετε επαφές με ανθρώπους εκτός του νοικοκυριού σας. Αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε συμπτώματα κορωναϊού , καλέστε το γιατρό σας.

Μέρος του λόγου για τον οποίο οι νέες ιδέες εντοπισμού επαφής είναι τόσο σημαντικές εν μέρει επειδή η ασθένεια φαίνεται να εξαπλώνεται εύκολα πριν εμφανιστούν οποιαδήποτε συμπτώματα, ανέφεραν οι ερευνητές.

“Τα τακτικά πλύσιμο των χεριών και η υγιεινή παραμένουν σημαντικά,” είπε ο Bonsall. “Επιπλέον, οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθήσουν τυχόν συστάσεις για να μειώσουν τις στενές επαφές με άλλους, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ο συνδυασμός αυτών των μέτρων θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών”.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi