Ειδήσεις και Νέα

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής επιστήμονας της ΕΕ – Κατήγγειλε την πολιτική για τον κορονοϊό.

Η απάντηση της Ενωσης στην πανδημία δεν είναι η καλύτερη δυνατή, επισήμανε ο Μάουρο Φεράρι που είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις τον Ιανουάριο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC), ιταλός καθηγητής Μάουρο Φεράρι, υπέβαλε την παραίτησή του, εκτιμώντας ότι δεν κατάφερε να πείσει τις Βρυξέλλες πως χρειάζεται ένα μεγάλης κλίμακας επιστημονικό πρόγραμμα καταπολέμησης της νόσου Covid-19.

Ο Φεράρι υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με τους Financial Times.

Από τη θέση του ο Φεράρι θεωρείτο ο επικεφαλής επιστήμονας της Ευρώπης. Είχε ξεκινήσει την τετραετή θητεία του μόλις φέτος τον Ιανουάριο.

Σε μια μακροσκελή δήλωση, αναφέρει ότι «έχασε την πίστη του στο σύστημα», κάνει λόγο για «εσωτερική πολιτική καταιγίδα» που την προκάλεσε η απευθείας συνεργασία του με την Φον Ντερ Λάιεν και δηλώνει «άκρως απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή απάντηση στη νόσο Covid-19».

Μεταξύ άλλων, προβάλλει ως αιτία της παραίτησής του, πέρα από την ανεπαρκή χρηματοδότηση των επιστημόνων και «την παντελή απουσία συντονισμού στις πολιτικές παροχής υπηρεσιών υγείας μεταξύ των κρατών-μελών».

Ο καθηγητής σημείωσε μάλιστα ότι η πρότασή του για ένα ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της νόσου καταψηφίστηκε ομόφωνα από το διευθυντικό συμβούλιο του ERC. Η γραφειοκρατία της Κομισόν συνέτριψε το σχέδιό του, ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: Protagon.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi